Het defilé van de éénkleurigen

Het defilé van de éénkleurigen

Als er iemand is die graag een karashigoi wil kopen, wat kan je dan beter doen dan even het bestaande aanbod te bowlen, zodat het makkelijker is om een keuze te bepalen.

Natuurlijk kom je dan nog even ter plaatse kijken om een uiteindelijke beslissing te nemen ! Ik was echter niet alleen om te bowlen, want het is vakantie en ik ben redelijk veel van dienst.

Mijn medewerkers vinden het echter bijzonder fijn om de koi aan te raken, en na ontsmetting van hun handjes mag dit dan ook wel eens van mij. De koi schijnen er ook geen probleem mee te hebben.

Het eerste filmpje toont 2 karashigoi die qua kleurstelling helemaal uit elkaar liggen. Is de ene wat chagoi achtig lichtbruinig, dan is de andere meer lichtgeel, en volgens mij kleindochter zelfs oranje achtig, maar die kleurschakering kon ik echter niet ontdekken.

In dit filmpje zie je een mukashi ogon van Okawa en 50 cm groot. Goede uitstraling met een licht groenige ondertoon, goede glans en bijzonder stevige body. Oorspronkelijk komen deze van Matsu, die als de kweker mag genoemd worden van deze soort, maar door een onderlinge afspraak, komen deze bij verschillende kwekers terecht, waaronder Okawa.

De hype voor de mukashi ogon is een beetje voorbij, maar dit vind ik persoonlijk een heel degelijk exemplaar. Qua karakter mag ze er ook zijn, en dat speelt ook een rol, maar dat kan ik pas beoordelen als de koi lang genoeg hier in Arendonk zitten.

De grootste éénkleurige is deze karashigoi van Takigawa. Met zijn 64 cm een deugdelijke koi die geflankeerd wordt door een blinkende soragoi. De ginrin soragoi was op verzoek van mijn kleinkinderen, en ik moest ook een klein schubje bekijken dat beschadigd was, dus dat kwam goed uit.

Het zijn 3 degelijke karashigoi zonder in superlatieven te vervallen, want daar heb ik nog altijd een hekel aan. Ik kan ook beginnen met het voorstellen van 3 super deluxe tategoi die ik uitzonderlijk heb mogen kiezen, maar zo zou ik de waarheid geweld aandoen…Het zijn 3 aardige karashigoi die in menig vijver niet zouden misstaan. Wel heb ik een boontje voor de mukashi en de soragoi…en het karakter van de karashigoi is niet te evenaren...

Tenslotte moest ik de kleinkinderen ook nog wat bijbrengen over de kwaliteit van de koi, en hoe kan je dit anders dan enkele kohaku te bowlen en hun het verschil proberen uit te leggen.

kohaku met bijzonder goed hi

Inazuma achtige kohaku

sandan kohaku

Op deze manier heb ik nog even een goede update kunnen maken van enkele koi die er best mogen zijn, en wat mij het meeste plezier doet zijn de kohaku van Taniguchi die goed zijn in hun beperktheid. Ik hou van de Taniguchi kohaku.

Het zijn stralende koi met over het algemeen een goede uitstraling, goede huidkwaliteit en een sterk hi. Het patroon kan eenvoudig zijn, maar soms ook zeer aantrekkelijk. Maar wat is een goed patroon ?

De ene ziet graag dit, de andere ziet graag dat, dan heb je nog de evoluties in de patronen, dan heb je nog de patronen die mooier worden bij het groeien, noem maar op….het is een zee van wensen die voor iedereen anders zijn…

Wat ik wel zie, is dat mijn koi er allemaal goed uitzien en zeker niet ondervoed. Ze krijgen voldoende eten, en laten hun gezondheid dan ook graag zien. Door het feit dat ze buitenzitten en van de natuur kunnen genieten, kunnen ze ook hun kwalteit laten zien, en zelfs op de filmpjes zie je dat ze blinken en blaken van gezondheid. Dit zijn allemaal up to date filmpjes wat in mijn ogen een meerwaarde is.

.

Wat betreft nu zaterdag 18 juli

Er zijn voldoende deelnemers voor de koibeoordeling nu zaterdag, en wordt nu definitief. Ik zal samen met Ben de gewenste koi beoordelen vanaf 12 uur, een uur dat het meest gewenst is door iedereen.

De volgende koi staan op de verlanglijst:

Sanke Sakai FF 1504006

Kohaku Sakai 1506001

Sanke Sakai 1506019

Sanke Momotaro SA-V14-0462

Sanke Momotaro 1503503

Showa Momotaro 1503034

Indien er ook nog andere wensen zijn van de deelnemers, dan hoor ik het wel.

Speciaal verzoek

Is er iemand die nu vrijdag of zaterdag stalen zou kunnen meenemen naar de dierenkliniek van Rob Heijmans, Grote Baan 9 5445 PA Landhorst. Ik ben met een onderzoek bezig dat ik verder wil laten uitvoeren, en zou een aantal stalen daar moeten krijgen. Landhorst ligt in de buurt van Uden - Veghel....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240