Het spel der kwekers

Het spel der kwekers

Zaterdag zijn er enkele interessante onderwerpen aan bod gekomen, waaronder eentje dat ik wel eens wil voorstellen.

Er werd de vraag geopperd hoe de meeste mensen zich lieten leiden om een koi te gaan kopen. Dat was een moeilijke vraag. Wij denken dat de meeste mensen niet stilstaan bij kwekers en dergelijke, maar dat het grotendeel zich laat leiden door omstandigheden zoals "het in de buurt zijn van...", "toevallig gezien", enz....

Het is pas als het virus heeft toegeslagen dat je echt interesse begint te krijgen in koi, en dat je meer informatie begint te verzamelen om zich verder te specialiseren. Vermoedelijk is dit groepje kleiner dan je denkt. Heeft het koivirus je te pakken, dan komt de lange weg van studie en kennis en ga je dieper in op alles wat met de koi te maken heeft.

Ontegensprekelijk word je kennis getoetst aan ervaringen, ga je de koi op een andere manier beoordelen en komen ook de kwekers aan bod. Sommigen gaan bepaalde kwekers op een voetstuk plaatsen, en zo ga je onvermijdelijk verschillende kampen krijgen waarin deze groep die kweker, een andere groep die kweker als het heilige sacrament gaan aanbidden.

Ik moet eerlijk zeggen dat voor mij iedere kweker zijn kans verdient, en als er dan al kwekers zijn die bij mij meer op de voorgrond treden, dan is het puur het gevolg van....Iedereen weet dat Momotaro bij mij hoog aangeschreven staat, maar dat heeft meer te maken met de relatie die je hiermee opgebouwd hebt voor zover dat mogelijk is. Iedereen weet dat ik Yamatoya als een kleine kunstenaar beschouw, een zwak heb voor Yamamatsu voor zijn prachtige vissen, en dat Taniguchi een onbekende faktor is, waarvan ik denk dat hij het gaat maken in de toekomst.

Daarom heb ik zaterdag even voorgesteld om dit jaar de vissen te tonen zoals ik het altijd doe, maar dat ik voortaan de naam van de kwekers niet meer vermeld. Zou dit effect hebben op de aankopen van de koi ? Het is slechts een voorstel dat niet uitgevoerd zal worden, maar wat zouden jullie ervan vinden, dat is eigenlijk mijn vraag. Zouden jullie de koi anders bekijken als de naam van de kweker niet vermeld zou zijn ?

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240