Het vervolg van de  updates

Het vervolg van de updates

De informatie van de jumbo koi is zo goed als voorbij. En ik moet eerlijk zeggen dat ik blij ben dat ik op korte tijd zoveel van deze koi heb kunnen verkopen.

Het is dan ook een unieke gelegenheid voor sommigen om een serieuze klepper aan te kopen. Nog een aantal te gaan, en ik hoop dat deze ook vlug een nieuwe eigenaar vinden.

De eigenaar tevreden en ik tevreden. Ondertussen zijn er nog een aantal interessante koi te bewonderen van de vijver die we onlangs een update hebben gegeven.

Eerst en vooral de sanke waar Matthijs al lang op zit te wachten. Ik kan hem als laatste behouden, maar zal dit maar niet doen.

Of ze nog breedte gaat maken betwijfel ik eerlijk gezegd, maar dat kan haar kwaliteit niet aantasten. Een extravagante sanke zoveel is zeker, en het huidje mag ook gezien worden.

Ik heb niet de kennis in huis om te zeggen dat deze sanke nog breder zal worden, misschien wel, misschien niet. Wat ik wel weet is dat een koi gewoonlijk voortgaat op zijn elan van tosai, uitzonderingen daargelaten…maar dat zijn er heel weinig.

Deze sanke werd aangekocht in 2015 bij Sakai zoals je kan zien op dit filmpje. Ze was toen nisai en 56 cm. Ze is nu 74 cm en dochter van Raad.

Het mooie van deze sanke is toch dat ze geen onverdienstelijke veranderingen heeft ondergaan. Buiten de gewenste groei en het dikke sumi is het een sanke die blijft bekoren. Of ze nog body gaat maken is voor mij een open vraag, maar ik ben ook op latere leeftijd body gaan maken, dus het kan nog altijd, en de vraag blijft of het wel nodig is bij een sanke zoals dit.

Eens iets anders dan gosanke is deze goshiki van Kanno. Goshiki kan bijzonder mooi zijn, maar dikwijls veranderen ze negatief als ze in onze wateren komen.

Deze is, enkele zwarte schubjes op het hi daargelaten, heel zuiver gebleven na 4 jaar verblijf. Het sumi zal vermoedelijk nog donkerder worden, want het weer van dit jaar heeft ook een rol gespeeld en je ziet aan de motoguru dat ze nog niet klaar is.

Het mooie 4-staps of yondan patroon vertoonde ze al als tosai in 2015. Ze is dus 5 jaar momenteel.

Ik zou best meerdere goshiki willen aankopen, maar de desillusie van veel klanten steekt me tegen als de goshiki minder goed ontwikkelen, en dat steekt me tegen. Ze kunnen echter bloed en bloedmooi zijn, en bovendien blijven ze momenteel beperkt in grootte.

Een showa die me minder is bijgebleven of die ik me minder goed herinner is deze kuchebeni showa. Deze showa vertoont twijfels aangaande het sumi, maar dat wordt hier wel ontkracht.

De warrige spotjes sumi die de koi als nisai vertoont, maar die wel van goede kwaliteit zijn, trekken meer en meer samen, iets wat minder mensen zich voor kunnen stellen, maar hier toch wordt bewezen.

Bekijk het filmpje als nisai en je begrijpt wat ik bedoel. Het bewijst wel hoe moeilijk het is om sumi juist in te schatten en ik zal het dan ook bijna nooit uitspreken als waarheid, maar als mogelijkheid.

Toch weer 3 mooie koi die ik hier laat zien. Het zijn niet de machtige sanke van enkele dagen geleden, maar begrijp één ding heel goed….we praten ook over andere prijskaartjes….

Wat ik wel durf beweren is dat de koi doen wat we voorspellen en dat we op dat gebied dikwijls juist zitten, of je dit nu graag hoort of niet.

Ik heb het geluid ditmaal op laten staan, want ik vind het fijn dat de stand toch 56 pro en 0 tegen zijn. Het ene jalousie manneke, of was het nu bozemanneke kan de pret niet bederven want wij genieten iedere dag van mooie, neen bloedmooie koi, en dat niet eentje….maar heel het jaar door….

Hoe kan je nu boos zijn op zulke prachtige nieuwsitems waar in principe niets verkeerd wordt gezegd ? Trouwens ik vind het niet erg hoor ! De 8 bozemannetjes van de dag ervoor begrijp ik eigenlijk helemaal niet, en er moet toch iets zijn dat wrevel heeft opgewekt, maar dat kan ik niet plaatsen.

Meer afbeeldingen

Het vervolg van de  updates: afbeelding 1
Het vervolg van de  updates: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137