Het was weer één van die dagen...

Het was weer één van die dagen...

Dat eigenlijk niets meer stuk kan. Het was de grote dag voor Rini Groothuis en Ronald.

De 2 Jumbo voor Rini, die trouwens zo dik zijn als ze lang waren, zouden vandaag aankomen. Rini houdt namelijk van dikke koi...en hij was toch eens benieuwd hoe alles in zijn werk ging om de koi te gaan ophalen in Schiphol. Om 6 uur was ik vertrokken en rond 9 uur was ik in Schiphol. Na de gebruikelijke poespas, werden de koi vrijgemaakt en konden ze meegenomen worden.

Nu begonnen ze toch echt benieuwd te worden, maar we waren natuurlijk nog niet thuis. Rond 12 uur was het dan zover en kon het uitpakken beginnen. Ik heb er maar een hele reportage van gemaakt met een 50-tal foto's, want het was gewoon een toffe dag. Ter informatie: de temperatuur in de zakken was 17.5° en de PH was 6.3. Wij hebben de quarantaine bak op dezelfde Ph gebracht door zuivere vitamine C toe te voegen. Dit werkt vrij direct. nadat wij de Ph naar hetzelfde niveau hebben gebracht, hebben we ook eerst het water van de koi met eenzelfde hoeveelheid water van de quarantaine bak in een grote bowl gedaan. Dit was een extra buffer om de koi nadien in de quarantaine bak vrij te laten. Het resultaat zie je op de foto's. Ik kon het ook niet nalaten om enkele sfeerfoto's van Rini zijn vijver erbij te doen.

Ter informatie:

De aangekochte koi van Rini waren 2 Jumbo Kohaku van de kweker Kato, die in de mudponds van Takigawa werden opgegroeid. Beiden waren respectievelijk 75 en 76 cm. Het waren in ieder geval kanjers.

Rini en Ronald, het was een fijne dag om jullie mee te nemen naar Schiphol.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: vanaf 11.00 tot ± 16.00 uur.
Zondag: NIET OPEN OP ZONDAG 1 MAART EN 8 MAART

Overige
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-10234

sanke SA-V19-10234
Koi Evolutie

1710023

Archief 1710023