Het winterverblijf van onze Jumbo's

Het winterverblijf van onze Jumbo's

Onze verwarmde quarantainebakken van 15 m³ zijn geweldig, maar voor de grote meisjes vind ik het toch wat kleinbehuisd. De warmtepomp die ik hiervoor heb aangeschaft is zowat de beste investering die ik ooit heb gedaan,

Tot we op het lumineuze idee kwamen om een bypass te maken naar de buitenbakken. Voorheen werd de warmtepomp ook al gebruikt om het zwembad van de kleinkinderen te verwarmen in de zomer. Deze bevind zich achter de hal en waarom geen bypass maken naar één van de buitenvijvers.

Zo gezegd, zo gedaan, en we hebben gewoon een slang van 50 mm doormeter aangesloten van de buitenvijver naar de zandfilter van het zwembad en de leidingen van het zwembad even op nonstop gezet. Hier had ik wel 50 m. slang voor nodig, maar dat is nu ook niet zo erg. Op 1 dag was de temperatuur van de buitenbak van 36 m³ van 11,6° naar 18° verwarmd. Wat een luxe die warmtepompinstallatie.

De grote meisjes kunnen nu toch iets beter hun rondjes trekken, en zoals je kan zien op de foto's zijn ze al volop bezig om de algengroei op de zijkantjes te onderzoeken.

We zullen ze hier de nodige rust geven de volgende maanden, zodat ze zich optimaal kunnen voorbereiden op de shows. Domino, Camouglage en Shiba Zakura voelen zich kiplekker in ieder geval...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137