Het zit erop...

Het zit erop...

Even vlug een update over Frans: Alles is onder controle, alhoewel het een heel gedoe is om alles op de rit te zetten. Blijkbaar vinden ze dat een hartpatiënt dit allemaal nog zelf moet regelen. Het schijnt nu in orde te zijn.

Ik heb Ben achtergelaten in het ziekenhuis om zich te bekommeren om Frans, en zijn zullen samen in de loop van de week, hopelijk zaterdag of zondag, naar huis vliegen. Er is contact mogelijk via telefoon, internet, skype etc...dus alles komt in orde.

Het belangrijkste is dat Frans in orde is, en er schoot een krop in zijn keel daarstraks toen hij hoorde van zijn vrouw Ans dat er 43 mensen gereageerd hadden op de site om hem steun toe te wensen. Hij wil jullie langs deze weg dan ook bedanken.

Vandaag hebben we 143 tosai geselecteerd, dat is de andere kant van het verhaal...Ben was in zijn nopjes om zijn neus tussen al dat koigebroed te steken, en als zijn taak gedaan was, werden wij de fotografen en de filmers. Het is onnodig om foto van tosai alleen te maken, want dan komen ze niet tot hun recht, maar met 5 in een bowl is dat veel beter. voorproefje

Ik heb dan in totaal 29 sets gemaakt van in totaal 143 kohaku en sanke. Ik kreeg een mail dat ik terug kon beschikken over de groeivijver, en die zal nu gebruikt worden om in totaal 167 tosai te laten opgroeien tot jumbo tosai.

Een deel ervan zijn Momotaro, een groot deel Taniguchi. Momotaro is meer dan voldoende bekend, maar Tanigushi heeft nog een woordje uitleg nodig. Deze tosai zijn uit een Marudo moeder van 92 cm en een Sakai Sff man. Alle tosai zijn tussen de 18 en 25 cm en het verwachtingspatroon is dat ze er in april uitkomen rond de 35-40 cm, ofwel Jumbo tosai.

Wat wij erover kunnen zeggen is dat ze de genen hebben, de patroontjes zijn heel bekoorlijk en de huidkwaliteit is overwegend meer dan goed. Het zijn echte tosai waar je op kan bouwen en wel eens mee zou kunnen scoren.

Als je ziet dat we verleden jaar een selectie van 13 hadden gedaan en dat er hele goede koi uit zijn gekomen, dan denk ik toch wel dat de scoringskansen toegenomen zijn.

Dit is er eentje van die reeks: 1011036 en dit is er eentje van: 1011033. Dit is toch genieten denk ik.

Nu gaan we in Arendonk proberen een dergelijk project op te starten, maar dan voor de gewone beurs. Hierover vertel ik volgende week meer. Hou de site echter goed in de gaten, want ik weet zeker dat het jullie zal interesseren.

Als afsluiter zijn we nog eenmaal naar Momotaro koi farm gegaan om de vissen de ze speciaal voor ons een dag vroeger uit de 1500 kuub vijver hadden gehaald, te kunnen fotograferen. Twee daarvan hadden het bijzonder goed gedaan, maar 2 minder goed. Niet dat ze slecht zijn, maar wel dat ze een iets mindere groei en ontwikkeling hebben gehad. Ik heb met Daisuke afgesproken dat deze gratis mogen overwinteren in een speciale vijver waar er meerdere zitten die het iets minder hebben gedaan, en die worden pas in de loop van de herfst getransporteerd.

De andere twee die het wel zeer goed hebben gedaan wil ik graag tonen. De kohaku heeft echt allure gekregen en is ondertussen 66 cm geworden, een heuse sansai met ballen. KO-V10-1141. Dit is een imposante koi hoor, en de showa moet er niet voor onder doen. SH-V11-34. Deze is 64 cm en op beide koi is weinig op aan te merken, buiten de prijs. Over de andere aankopen zal ik later meer informatie geven.

Ik laat het hierbij vannacht. Morgen wordt het een lange en eenzame dag...

Meer afbeeldingen

Het zit erop...: afbeelding 1
Het zit erop...: afbeelding 2
Het zit erop...: afbeelding 3
Het zit erop...: afbeelding 4
Het zit erop...: afbeelding 5
Het zit erop...: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137