Hoera weer een update

Hoera weer een update

Het is plezierig om in deze sombere tijden een update te ontvangen. Het maakt het leven voor mij makkelijker.

Ondertussen kan je de rust proeven in huize Interkoi en de meeste vijvers ademen ontspanning uit. Geen nervositeit, gewoon genieten van het feit dat er geen stress nodig is momenteel.

Het filmpje dat ik gisteren toegestuurd kreeg maakte mijn dag weer goed. De eigenaar wil onbekend blijven, dus dat moeten we respecteren natuurlijk.

Even het filmpje tonen van deze toch wel innemende sanke van Sakai die nu gosai is of in de overgang van 4 naar 5 jaar en dochter van Seven Star.

Het plezierige van de manier waarop Interkoi zijn koi verkoopt is, dat ik over het algemeen alle vissen nog herken eenmaal als ik ze terug zie. Hier nog het filmpje bij aankoop.

Zelfs koi van jaren geleden doen nog altijd een belletje rinkelen en het gebeurd zelden dat ik een koi niet herken. Kwestie van het feit dat kwaliteit de overhand heeft op kwantiteit waar velen mee uitpakken.

Het verhaal van deze sanke herinner ik me nog duivels goed. Het was op de opensales van Sakai, toen nog in het oude gebouw.

De wedstrijd om koi te pakken te krijgen was volop aan de gang en mijn focus was vooral gericht op de sansai die rondzwommen en toen aangeboden werden.

Je kon een koi uit het aanbod kiezen, Kentaro kwam om een prijs af te spreken, waarop ik onmiddellijk een bod repliceerde, wat hij natuurlijk niet aannam. Dan werd het spel gespeeld “papier, schaar, steen” of hoe het ding ook noemt, en elke keer won ik van hem, zodat ik de koi menselijk kon inkopen.

Als ik me niet vergis had ik er een 8-tal te pakken, waarvan er 2 kohaku naar Spanje zijn vertrokken. De rest werd hier te lande verkocht. Hier nog een 3-tal van deze serie.

Ik heb achteraf niets meer gehoord van die andere koi, misschien dat ik nog wel eens een update krijg in de loop van het jaar, wie weet.

Voor zover ik begrepen heb is de sanke nu 73 cm, en de huidkwaliteit ziet er subliem uit. Hier heb je een voorbeeld van koi die patroontechnisch misschien iets minder overkomen of minder gewenst zijn, maar waar de bouw en de huidkwaliteit primeert.

De kleine foutjes vergeef ik haar. Het minimale secundair hi zowel in het staarteinde als op de neus zijn minuscule minpuntjes die je de koi moet vergeven en waar eventueel aan kan gewerkt worden.

Ik weet dat men niet graag leest dat er aan de koi gewerkt wordt, maar het is een realistisch gebeuren dat schering en inslag is, maar waar niet over mag gesproken worden. Ik zal je echter uit je droom helpen. Er is geen enkele koi die het waarmaakt in het koigebeuren waar NIET aan gewerkt is.

Geef deze sanke een gewild patroon en je kan haar gewoon niet meer kopen, zo simpel is dit, en dat zijn dingen die een kweker nog beter weet dan wij. Het zal er trouwens niet makkelijker op worden om dit soort koi aan te kopen, het aanbod is beperkt, en de vraag is bijzonder hoog.

De onbekende eigenaar stuurde me ook nog enkele foto’s van zijn andere vijvergenoten die allemaal ingekocht werden dank zij de bemiddeling van Interkoi.

De informatie die ik meekreeg was dat de getoonde doitsu karashigoi van 74 naar 78 cm is doorgegroeid. De yambuki van 66 naar 71 met een gewaardeerde bouw, en daarbij nog een aantal foto’s van zijn bestand.

Dan wil ik graag zelf nog iets weten. De 2 showa die de meeste indruk maken bij Interkoi momenteel zijn de 2 showa die ik op de foto naast elkaar heb gezet, (laatste foto) en die al meer dan genoeg in het nieuws zijn geweest.

Nu zou ik graag willen weten welke showa het meeste succes heeft bij mijn lezers. Het is geen wedstrijd, alleen een onderdeel om van te leren en mijn klanten nog beter te leren kennen. Je kan voorlopig niet meer reageren, maar je kan wel een emoticon aanklikken.

Ik heb de showa nummer 1 links en nummer 2 rechts gegeven. Ik zou de 2 rechtse emoticons willen gebruiken om je voorkeur weer te geven.

De emotican “droevig” of de 2de van rechts is voor showa 1, de emoticon “boos” helemaal rechts is voor showa 2.

Doe mee en duid aan welke showa jou voorkeur geniet. Dat ze allebei bijzonder goed zijn leidt geen twijfel, het zijn beide kanonnen om op verder te bouwen. Doe mee, en laat je stem gelden. De bijhorende filmpjes zet ik nog even hieronder:

Showa 1 stem droevig

Showa 2 stem boos

Trouwens feedback doorsturen naar mij is op dit ogenblik een grote hulp voor mij. De meeste klanten lezen het graag en je maakt mij ook het leven iets makkelijker, want in deze sombere tijden nieuwsitems ophoesten is geen sinecure...

Meer afbeeldingen

Hoera weer een update: afbeelding 1
Hoera weer een update: afbeelding 2
Hoera weer een update: afbeelding 3
Hoera weer een update: afbeelding 4
Hoera weer een update: afbeelding 5
Hoera weer een update: afbeelding 6
Hoera weer een update: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240