Hun eerste eten

Hun eerste eten

Gisteren was het bijna 4 dagen geleden dat ze aangekomen waren. Hun gedrag is goed en ze zoeken naar eten.

Ik heb ze dan voor de eerste keer wat licht verteerbaar voedsel gegeven, niet te veel, zodat ze zich rustig kunnen aanpassen, en dat de filters zich ook kunnen aanpassen aan de veranderende toestanden.

Het eten wat ik nu even geef is gewone wheatgerm. Volgende week schakel ik over op Frostbites, zodat ze meer kracht kunnen opdoen. God weet hoelang deze koi al zonder eten zitten, het kan best al maanden zijn. Ik zal toch eens informatie opvragen over de tijd dat ze zonder eten zitten voor het transport.

Ik ben telkens wel onder de indruk van de kwaliteit die er rondzwemt, al zeg ik het zelf. Onze streefdoelen worden stilaan bereikt. En dan te bedenken dat er nog 75 plussers van hoge kwaliteit begin volgend jaar binnenkomen. Het geeft me in ieder geval een goed gevoel.

Waar ik op dit ogenblik vooral door gecharmeerd ben, zijn de buffels van Matsue. Ik moet eerlijk zeggen dat deze me aangenaam verrassen. De Momotaro's zien er picobello uit en de Taniguchi's zijn een lust om te zien. Ongeveer 20 kohaku in één vijver straalt een bepaalde charme uit, en ik zie dit echt wel zitten om veel kohaku, samen met één showa en één sanke te zetten en daarbij één karashigoi of platinum ogon. Ik denk echter wel dat je wat langer in de hobby moet zitten om dit graag te willen zien.

De meeste mensen zijn voorstander van Showa of een mix van alles. Dat was bij mij zo vroeger ook, maar door het lange koihouden, ben ik onvermijdelijk naar de basis teruggegaan. Geniet van de filmpjes, maar nog beter, kom ze in "the flesh" bekijken.

eerste eten 1

eerste eten 2

eerste eten 3

eerste eten 4

eerste eten 5

eerste eten 6

eerste eten 7

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml