Ik ben geen goede dealer

Ik ben geen goede dealer

Het zal wel aan mij liggen....ik kan er niets aan doen, maar ik zal nooit veranderen.

Ik zal het nooit leren, en ik heb er een bloedhekel aan om veel koi op een kleine plaats samen te zetten, zo ook nu weer heb ik geprobeerd om de kleine koi samen in een miniruimte op te laten groeien, sorry...ik voel me er niet goed bij.

Gisteren werd het me te veel, en heb ik de tosai van de 3 kuubs bak overgezet naar de 15 kuubs bak, en heb deze naar 22° gebracht. Het deed me goed om ze de ruimte te geven en ze rond te zien zwemmen in alle vrijheid en met uitzwemmogelijkheden, zoals je kan zien in dit filmpje van gisteren.

Ik zal het dus gewoon nooit leren om veel koi op een kleine plaats onder te brengen. Bovendien wil ik het ook gewoon niet. Ik ben nu éénmaal wie ik ben, en je zal me moeilijk kunnen veranderen, maar als er weinig plaats is voor de koi, voel ik me de ganse tijd ongemakkelijk.

Ik heb gewoon niet het "fingerspritzengefühl" om veel koi op een kleine plaats te houden, het maakt me onzeker, ongemakkelijk en stoot me tegen de borst. De reden is vermoedelijk ook dat ik gewoon niet de goede instelling heb om kleine bakken met veel koi te kunnen onderhouden. Het is misschien een kunst, maar die kunst wil ik niet meester zijn.

Het eerste werk wat ik dus met 2de kerstdag heb gedaan is een kleine verhuis van enkele koi en de kleintjes de ruimte gegeven om op te groeien....en ik was weer tevreden.

Ik denk trouwens dat de mensen die een showa uit deze serie hebben gekozen, een goede deal hebben gedaan. De gedaanteverwisseling is bijzonder intens, en ze groeien als kolen. Ze staan nu op een speciaal voederprogramma, waarbij speciaal kleurvoer is gemaakt dat recht uit de diepvries, dus vers, wordt geserveerd.

Mike beweert dat het ten volle kan benut worden en dat het shiroji zeker niet zal vergelen. Tevens zal de kleur de groei kunnen volgen, en ik moet zeggen dat het er tot hiertoe goed uitziet. Ze geven me een goed gevoel, en nu hebben ze alle ruimte om hun gang te gaan. Het voederregime is hoog, en dat is er aan te zien. Ik hoop op 25 cm tegen einde maart, maar sluit 30-35 cm niet uit.

Een klein filmpje in het donker van de grote vijver mag gewoon niet ontbreken. Je ziet zelfs dat ze oplichten in het donker, zo stralend komen ze voor de dag. Op dit ogenblik wordt de temperatuur langzaam naar beneden gebracht, en ze zitten nu op 14°, een temperatuur waar ze helemaal geen moeite mee hebben.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137