Ik ben nu aan de beurt

Ik ben nu aan de beurt

Ja, ik was nog niet helemaal klaar met een overzicht van het overzetten van koi.

Het verhaaltje van Ewit was echter een leuk tussendoortje dat helaas toch weinig response kreeg, maar het was in ieder geval mooi om te lezen.

Maar ik heb nog enkele koi in de wachtrij staan om te laten zien. Deze kohaku van Matsu is ondertussen ook al een tweetal jaar in Arendonk en behoort tot de stal van de "netnieters". "Netnieters", een mooi woord.... en voor de doordenkers onder de lezers misschien verstaanbaar, anders moet je je grijze hersencellen maar eens goed pijnigen.

Ik heb alleen maar "netnieters" in Arendonk zwemmen, een alomgekende soort dat bijna overal in België en in Nederland rondzwemt. Wat zeg ik, bijna over de ganse wereld zwemmen "netnieters" rond.

Het woord "netnieters" kan ik omschrijven als een neologisme. Een neologisme is in principe een woord dat niet bestaat, maar dat door de volksmond of door iemand wordt gevormd. "Netnieters" is dus een woord dat ik zelf heb gevormd, zoals ik wel regelmatig nieuwe woorden vorm. Ik vind dat inventief, creatief en bovendien klinkt het soms best leuk.

Een "netnieter" kan ik omschrijven als een koi die behoort tot de reeks die net niet GC is geworden of kan worden. Ik heb dus een heel groot aantal "netnieters"...Wat ik wel heb in zijn algemeenheid, zijn gewoon mooie koi. Ik probeer mijn selecties er altijd op te richten dat ze zoveel mogelijk voldoen aan mijn eisen.

Met andere woorden, ik koop geen serie chuppa koi, om die nadien bij Interkoi aan te bieden als topkoi, of HQ koi, of Super High Quality koi, of Tategoi, of eender welk fenomeen uit de koiwereld, neen ik heb gewoon allemaal "netnieters", en weet je wat ? Ik ben er zelfs trots op.

Waar heb je nog een bedrijf waar je allemaal "netnieters" hebt rondzwemmen. Want "netnieters" zijn ook de moeite om te bekijken. Het zijn zelfs mooie koi, en we hebben bijna allemaal "netnieters". Ik ben dus blij dat ik, buiten een aantal gewone koi, een heel assortiment "netnieters" heb rondzwemmen.

Gisteren heb ik trouwens nog een foto en een filmpje van een "netnieter" aangekregen. Het is een "netnieter" van 91 cm, en weet je wat ? Ik ga ze gewoon niet laten zien in het nieuwsitem, ik ga er gewoon zelf van genieten. Dan hoef ik al die vervelende verhalen en commentaren van de "netnieter" niet te lezen.

Als je er goed over nadenkt ben ik eigenlijk ook een "netnieter". Niet dat ik met mezelf niet tevreden ben, integendeel, want ik heb in mijn leven heel wat watertjes doorzwommen, maar het probleem is dat er altijd iemand beter is dan jezelf. Wie is dan geen "netnieter" zul je je afvragen...juist, bijna niemand. Als je er goed over nadenkt, ben je eigenlijk altijd een "netnieter".

Nu zul je denken...wat is dit een stom verhaal....!!! Inderdaad, het is een netniet verhaal, dat niets om het lijf heeft, maar dat misschien wel enkele hersencellen doet werken, alhoewel, je moet wel hersencellen hebben om ze te laten werken... Ik klasseer het als mijn eerste netniet verhaal, want het verhaal van ewit gisteren was stukken beter...Het is echter wel een doordenkverhaal...

Laat ons nu echter genieten van deze gosai van 80 cm, die bovendien moeder geworden is van een groot aantal "netnieters", die ergens in NL en BE rondzwemmen. Ze is ook niet verkocht, maar ik blijf ze graag zien, en ik blijf er graag naar kijken, net zoals naar mijn andere koi. Ik beleef zelfs nu nog iedere dag plezier om naar mijn groot aantal netnieters te kunnen kijken.

En vanaf nu ga ik het woord "netnieters" niet meer gebruiken.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240