www.sportselect.be, was de Rudy al present om even een handje toe te steken.

" /> www.sportselect.be, was de Rudy al present om even een handje toe te steken.

" />
Ik kom er twee tekort

Ik kom er twee tekort

Terwijl ik nog een kast aan het afwerken was voor mijn zoon van Vincent van www.sportselect.be, was de Rudy al present om even een handje toe te steken.

Dan was het tijd om koffie te zetten en de mensen te ontvangen, maar ik kwam tot een vervelende constatatie, dat tot op heden nog niet is opgelost. Hoe het komt, het is voor mij een raadsel, maar ik kom 2 tosai te kort....

Ik heb het hele huis afgezocht, in de vortexen gekeken, overal gezocht waar het ook maar mogelijk is, maar ik ben 2 tosai kwijt. Vooraleer ik wegga, wilde ik nog even de puntjes op de i zetten, alle tosai controleren, afstrijkjes maken en alles voorbereiden, zodat ik met een gerust gemoed op reis kan gaan. Samen met de Leo en Rudy hadden we de tosai in een blauwe bowl gezet om te bekijken en daarna zou ik per 5 filmpjes maken, zodat ik alles gezien had, de mensen die een koi gekocht hadden even de evolutie laten zien, en eventjes meten. De meesten waren ondertussen rond de 22-25 cm, tenminste diegene die ik gemeten heb.

Zo gezegd zo gedaan, maar ik kwam helaas maar tot 39 stuks, wat 2 tosai te weinig zijn. De bottomdrain had ik afgedekt met een net, dus ik veronderstel dat ze hier niet onderdoor kunnen. De skimmer is voorzien van een raster, waar ze ook niet door kunnen, dus ik sta hier voor een levensgroot raadsel.

Ik heb ze zelfs 2 keer geteld, maar kan er niet meer van maken. Plezierig is het niet, maar ik kan het niet veranderen. Nu hoop ik maar dat er geen verkochte bijzitten. Wat ik zal doen is het volgende. In de loop van volgende week zal ik iedere dag 2 filmpjes op de site zetten.

De mensen die de tosai zien die ze gekocht hebben, moeten me een mailtje sturen, zodat ik dit kan controleren met de gegevens die ik hier heb genoteerd, en dan vergelijken. Zodoende heb ik toch iets te melden als ik op vakantie ben, en kan ik intussen alles vergelijken.

Ik kan zelf iedere koi bekijken en zien welke ik mis, maar dat is een tijdrovende bezigheid. Er zijn er in totaal 17 verkocht, en ik heb op het eerste zicht een groot aantal verkochte gezien, maar ik ken ze niet allemaal van buiten. Bekijk dus de filmpjes goed, en stuur me een mail als je je koi gespot hebt. Ik hoop dat er geen van de verdwenen koi bij de verkochte zitten, want dan moeten ze helaas een andere kiezen. Ik hoop ook dat ik ooit te weten kom, wat er ook maar kan gebeurd zijn.

Na deze vervelende ontdekking moest ik nog enkele koi bowlen voor een paar klanten, dat resulteerde in deze filmpjes.

Enkele koi van Taniguchi.

Een kohaku van Taniguchi

De goshiki van Taniguchi

Allemaal koi die best mogen gezien worden. Als je de goshiki goed bekijkt dan zie je in het koppatroon (zie foto) een zwart onderliggende sumivlek. Dat was de reden dat wij deze aankochten als tosai en als sanke categoriseerden. Blijkbaar fout, want wat wij als sanke zagen bleek een koromo te zijn.

Opvallend bij deze koromo, is zijn specifieke bouw, die me telkens extra laat kijken. Het breedste punt ligt niet dadelijk achter de kieuwen, maar enkele centimeters naar achter, waardoor je een bepaalde bouw krijgt, die misschien niet helemaal orthodox is, maar die toch een stevige en sterke indruk oproept. Ik heb hier nog een filmpje bij aankoop. Het sumi plekje op het hoofd tussen de 3 hi vlekken die samenkomen is niet echt goed te zien hier, maar de bouw zou je lichtjes kunnen herkennen, alhoewel niet zozeer benadrukt.

Wat wel een feit is, is dat deze koromo ondertussen 60 cm heeft bereikt, en als je bedenkt dat het filmpje van november 2011 is, waar ze 18 cm was, een flinke sprong voorwaarts heeft gemaakt, en dat het einde nog niet in zicht is. Ik heb iets minder verstand van koromo, maar als het sumi op de hi vlekken iets meer geaccentueerd worden, zou dit wel eens een hele mooi kunnen worden....wie weet....

Binnen een uurtje ga ik jullie ondertussen verlaten. Ik heb nog wat nieuwsitems in de pen zitten, zodat ik af en toe een update kan maken. Blijf gewoon iedere dag kijken, dan blijf ik aan jullie denken....

Voor diegenen die me niet zo lang kunnen missen, stel ik voor om mijn facebookpaginga te volgen. Niet vergeten de "vind ik leuk" knop aan te vinken. Ik zal hier regelmatig wat foto's van onze reis op plaatsen.

Meer afbeeldingen

Ik kom er twee tekort: afbeelding 1
Ik kom er twee tekort: afbeelding 2
Ik kom er twee tekort: afbeelding 3
Ik kom er twee tekort: afbeelding 4
Ik kom er twee tekort: afbeelding 5
Ik kom er twee tekort: afbeelding 6
Ik kom er twee tekort: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240