Ik moet aan mezelf gaan denken

Ik moet aan mezelf gaan denken

Ik heb mijn laatste koi allemaal offline gezet, of bijna allemaal, maar ik moet natuurlijk proberen de laatste 100 koi ook te verkopen dit jaar. Dat dit geen makkelijke opgave is, dat weet ik, maar ik zal mijn best doen.

Maar eerst even een update voor een een Franse klant. Marc had zijn oog laten vallen op een shiro utsuri. Een shiro waar reeds vele mensen achter hebben gevraagd. Hij vroeg me een recent filmpje te maken en dat heb ik dan ook gedaan. 

Nog vier heb ik ervan rondzwemmen en dit is de video van de gewenste shiro. Weinig op af te keuren zou ik zeggen, ze blaakt van gezondheid. Nadat ik hem het filmpje had gestuurd met de bijhorende prijs, werd zijn toestemming dan ook onmiddellijk gegeven om deze voor hem te reserveren. Dank je wil Marc. Het zijn van die trouwe klanten die op regelmatige basis koi van je kopen.

Foto's kan ik nog niet maken, dat zal zo snel mogelijk gebeuren, maar ik kan al wel video's maken en dat heb ik gisteren gedaan. Ik heb besloten om per dag 1 of 2 koi speciaal in het nieuwsoverzicht te plaatsen met de bedoeling om deze te kunnen verkopen natuurlijk. Of me dit zal lukken  is een open vraag.

thermometerIk heb alle filmpjes gisteren gemaakt. De temperatuur van het water is 13° zoals je kan zien of bijgevoegde foto. Ik was wel verwonderd dat het water deze temperatuur had, maar ik kan het ook zien aan het gedrag van de koi. 

Ik weet dat jullie zullen zeggen "natuurlijk," maar het is zo; De koi zien er fantastisch goed uit en het is een lust om naar te kijken. Ik begin met een showa van Dainichi. Deze koi werd begin vorig jaar aangekocht.

Wat  je vooral ziet is de Dainichi kenmerken van meerdere showa van hun. Ongecontroleerde patronen die een eigen persoonlijk hebben en de showa een speciaal uiterlijk geven. Het shiroji is van hoogwaardige kwaliteit, met andere woorden spierwit waardoor het sumi en het beni nog intenser lijken.

Er valt eigenlijk weinig af te keuren op dit patroon. Of je er nu van houdt of niet, het blijft aantrekkellijk. Misschien dat het meer evenwichtig zou moeten verspreid zijn, maar dat is wat ik hierboven eigenlijk aanstip, namelijk de Dainichi look. Ik zie het graag zonder meer. 

Het motoguru is nog niet teruggetrokken, met andere woorden de ontwikkeling is nog in volle gang. Deze koi krijgen ook in de toekomst een bepaalde lengte, maar het is moeilijk in te schatten hoe groot ze zullen worden. Ik denk dat je dit exemplaar op 65-75 cm mag inschatten, maar dat vind ik persoonlijk voor dit soort koi niet relevant. Schoonheid heeft geen grootte meter nodig vind ik en deze zal zeker  in je vijver opvallen.

De showa is nisai en 41 cm op dit moment, en het grote voordeel is in mijn ogen dat ze niet geforceerd is, en reeds een winter hier heeft meegemaakt. Ik zet momenteel geen prijzen bij de  koi. Wie eventueel interesse  heeft mag me contacteren, ik zal altijd een antwoord geven.

Morgen zal er een volgende koi verschijnen, en zo ben ik van plan om iedere dag een koi te presenteren met een nieuwe video, zodat je kan zien hoe deze op dit moment is. Dan nu over naar het volgende hoofdstuk.

De video die ik je nu laat zien is de video waar een verzameling zwemt van overblijvende shiro utsuri, kujaku en orenji karashi. Deze hebben de ganse winter in vijver 2 rondgezwommen. Deze worden aangeboden voor de prijs van 750 euro, uitgezonderd de ginrin orenji karashi. 

Je mag dus een eerste keuze maken van de nog aanwezige koi, en ik kan je verzekeren dat ze er allen gezond en netjes bijzwemmen. Uiteraard vind je de ene mooier dan de andere, maar zo is er voor iedereen wat voorhanden. Ik weet dat je het niet graag hoort, maar deze koi zwemmen gewoon op buitentemperatuur en kunnen indien gewenst meegenomen worden. Het hoeft niet, ze mogen gratis blijven zwemmen tot 1 april.

Als laatste ga ik een ietwat forsere uitgave van een jumbo presenteren die op mij veel indruk heeft gemaakt. Deze sanke van Takigawa spreekt me enorm aan vanaf  het ogenblik dat ik haar zag. Een blok graniet doorspekt met dikke atarashi sumi platen op een machtig witte body.

Alles aan deze sanke straalt kracht uit. Met een blik naar de toekomst zal dit zeker een jumbo worden met de mogelijkheden om verder uit te groeien naar de magische 80 cm grens en misschien wel meer.

Ik zou deze dit jaar zeker durven inzetten op eender welke show en ze zal zeker hoge ogen gooien. Misschien een mooie blikvanger als ze eind dit jaar tegen de 70 cm zal zijn om deze in te zetten op de vernieuwde show van Appeltern, die Arcen verlaten nadat meer dan 20 jaar daar hun show hebben gepresenteerd.

Deze sanke heeft begrijperlijke wijze een hoger prijskaartje, maar zeker niet te hoog voor de meeste koiliefhebbers die van dit soort koi houden. Een gegarandeerde blikvanger voor iedere respectabele vijver en koiliefhebber.

Wie interesse heeft mag me altijd contacteren. Ik zal in de loop van de volgende dagen telkens een paar koi presenteren die sowieso de moeite waard zijn. En lieve mensen, vergeet ook niet de veiling die morgen van start gaat. Indien je nog niet aangemeld bent, meld je dan nu aan: https://auction.interkoi.eu/

veiling van interkoi

 

Meer afbeeldingen

Ik moet aan mezelf gaan denken: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml