Koi Makeover (1)

Koi Makeover (1)

We zijn nu iets meer dan een jaar verder met onze grote koi Makeover, en ik denk dat het verschil merkbaar is.

We werden dan ook met zijn allen uitgenodigd op deze septemberdag, die helaas grauw en fris was. Waar blijven de overheerlijke nazomers toch. Het is de mooiste tijd om van je koi te genieten, maar ook dat is ons dit jaar niet gegund. Ik beschouw 2010 op dit ogenblik toch zowat als het slechtste koijaar dat we meegemaakt hebben. Hopen op oktober mag, maar ik vrees het ergste.

Met zijn allen werden we uitgenodigd voor een gezellig samenzijn in huize C. Een dik uurtje rijden van Arendonk, een rit die vlug voorbij was met de watervallen zoals Ben en Rini. Ik heb wel spijt dat ik geen foto heb genomen van aankomst, want het is een fenomenaal gezicht als je de oprijlaan binnenkomt, en die rode lijven rustig ziet zwemmen in deze magnifieke vijver van 75 kuub.

Er zijn reeds enkele nieuwsitems over geschreven en iedereen weet ondertussen hoe de vijver eruitziet, maar toch kan je niet anders dan een zaligmakende glimlach op je lippen toveren bij deze rustgevende plaats, waar liefde voor koi zeker is te vinden. Tot in de puntjes verzorgd, bestudeerd als de beste, en aangelegd door Aqua Hobby(zeg nu niet dat ik geen reklame maak voor collega’s) uit Heist op den Berg, zijn hier bijna geen minpunten op aan te merken. Toch blijft Martin zoeken naar verbeteringen, en misschien als ik hem meer uitleg over RO, dat hij dat ook nog laat installeren, alhoewel wij hier geen voorstander van zijn.

Het bestaande bestand is op dit moment van zeer hoge kwaliteit, en je merkt de voorkeur nu voor Go Sanke, en met name voor Sanke. De meeste koi zijn ongeveer 3-4 jaar oud, met een gemiddelde lengte van 65-75 cm, maar hebben nog steeds niet het achterste van hun tong laten zien. Het zijn nog steeds koi in wording en sowieso zullen er enkele exemplaren over de 80 cm gaan. Geduld is hier een noodzakelijke eigenschap…

Gastvrij werden wij ontvangen door Martin en Marie Rose en al gauw konden wij genieten van een uitgebreide barbecue, door weersomstandigheden binnen georganiseerd. Zowel het eten als het drinken was meer dan verzorgd, en als toemaatje werd er een eigen gebakken biscuit aangesneden met de echte authentieke en zelfgemaakte “crème beurre”. Een Vlaams verfranst; of Frans Vervlaamst woord denk ik, dat in Nederland misschien niet gekend is, maar het is een soort opgeklopt boter i.p.v. slagroom, lekker maar oh zo slecht voor mijn slanke lijn. Dit deed me ook denken aan mijn meter die ondertussen over de 80 jaar is, maar die dit in mijn jonge nostalgische jaren ook altijd klaarmaakte. Wederom hebben wij genoten van deze fijne dag, waarbij koi een groot deel van onze discussie in beslag nam.

In de aangebouwde veranda, was er een goed overzicht over de 2 grote vijvers, waarvan eentje een natuurvijver met de gangbare goudvissen en goudwindekes, en een reuzevijver voor de heerlijke koi. Een uniek uitzicht waar men over kan dromen en fantaseren. Wel heb ik aan de zijkant nog plaats gezien voor een echte Japanse vijver van 100 m³ met rotspartijen, bonzai, bruggetjes en paadjes, maar dat zal niet meer in de pen zitten veronderstel ik.

Ooit zie ik hier nog een echte jumbo voorbijzwemmen, want als het iets is wat ze bezitten, dan zijn het de genen, en het is Martin ook van harte gegund. Het goed vijveren zal de rest moeten doen. In ieder geval zijn we weeral dankbaar voor deze fijne dag, en kunnen we niet anders dan verheugd zijn dat we gewaardeerd worden door onze klanten, die dit op deze manier laten blijken. Een welgemeende dank van ons allemaal….

Voor de filmliefhebbers:

Op bezoek bij..-01

Op bezoek bij...02

Op bezoek bij...03

Op bezoek bij...04

Op bezoek bij...05

Meer afbeeldingen

Koi Makeover (1): afbeelding 1
Koi Makeover (1): afbeelding 2
Koi Makeover (1): afbeelding 3
Koi Makeover (1): afbeelding 4
Koi Makeover (1): afbeelding 5
Koi Makeover (1): afbeelding 6
Koi Makeover (1): afbeelding 7
Koi Makeover (1): afbeelding 8
Koi Makeover (1): afbeelding 9
Koi Makeover (1): afbeelding 10
Koi Makeover (1): afbeelding 11
Koi Makeover (1): afbeelding 12
Koi Makeover (1): afbeelding 13

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml