Leerzaam en ontspannen

Leerzaam en ontspannen

Dit is de omschrijving voor de dag van vandaag, inclusief 10 dankbare koi, waarbij Ben zijn visie t.o.v. het kiezen van tosai uitgelegd heeft tegen een aantal geinteresseerde koiliefhebbers.

Ben was weer volop in zijn nopjes, en alle aspecten van het koibeleven werd duidelijk en correct uitgelegd. Ik veronderstel dat de meeste kijkers best genoten hebben van de beoordeling van deze 10 tosai. Onaangekondigd, maar van harte welkom was het bezoek van Mokoi met een heel regiment geinteresseerden, en voor de rest waren er toch een 10-tal mensen die aandachtig geluisterd hebben. Het kan enkel als een compliment beschouwd worden als collega's komen luisteren naar het "koipraatje van Ben".

Toen de koi toekwamen waren ze tussen de 23-26 cm, en vandaag werd de kleinste 30 cm en de grootste 32,50 cm opgemeten. Buiten het goede groeiresultaat waren de kleuren goed toegenomen, lekker egaal en was er geen enkele tosai die verslechterd was, integendeel.

Uit deze tosai zullen er 2 gekozen worden voor het KIKA fonds( kinderen kankervrij) en WARCHILD. Na een oproep van Ewit via een forum werd ik benaderd door Matthijs uit Zwolle, die mij vroeg of ik hieraan mee wilde werken, waarop ik onmiddellijk ja het geantwoord. De oproep van Ewit via het forum van NVN was als volgt:

Koivrienden. Deze week gaan de koi uit de q-bak in de vijver. De vissen hebben een mooie groei doorgemaakt en ik vindt het wel weer welletjes. Ze krijgen de ruimte. 1 koi van mij en 1 koi van een bevriend koilid hier op het forum. Nu heeft de q-bak een verwarming welke de schuur de gehele winter behaaglijk heeft gehouden. Zeker het konijn van mijn dochter was hier mee geholpen, maar ikzelf had langs deze weg ook een gerieflijk onderkomen om toch van mijn koi te genieten. Vele uren heb ik afgelopen winter in het schuurtje doorgebracht , met een bakkie en een shaggie erbij. heerlijk .Dit betrof wel een lichting van eerdere tosai, dus niet eerdergenoemden. Die zijn in het voorjaar de q-bak pas ingegaan. Maar zoals gezegd....die mogen eruit.

Maar dan staat de q bak deze winter leeg?

Idd. Nu zou je kunnenzeggen...doe er een paar andere visjes in of laat hem lekker leeg. Beiden zijn geen optie. Ten eerste moet het konijn bij een wederom koude winter afzien.. , en ik heb niets om handen . Ik ben namelijk van voornemen om in het voorjaar een nieuwe vijver te gaan bouwen. Aangezien de huidige vijver aan de maximale bezetting zit wil ik in het voorjaar geen koi bijplaatsen. Maar een echte koikichi vindt altijd een manier om de hobby toch gaande te houden. Ook in de koude winterdagen. Dit brengt mij bij de titel boven aan dit topic.

Wat is het plan......

Niet iedereen heeft een q bak. En de kans om jonge koi op te laten groeien. Voor deze koihouders is het volgende misschien wel interessant. Ik ben van voornemen om toch twee tosai in de bak te plaatsen. De bak heeft een inhoud van 1200 liter, wordt gefilterd over een 3 kamerfilter met daarvoor een kleine sieve. Om alles op een goede temperatuur te houden is er ook voorzien in een 3kw heater. Het idee is als volgt. Ik wil bij deze een oproep doen aan welke dealer dan ook om 2 tosai tot beschikking te stellen. Deze koi zal ik de gehele winter verzorgen. Uiteraard met de beste zorg. Middels een online veiling kan een ieder bieden op 1 of beiden tosai. De hoogste bieder zal in het voorjaar eigenaar worden van 1 of misschien beide tosai. Uiteraard probeer ik deze koi met de uiterste zorg tot een respectabele lengte op te kweken zonder het gezondheidsoogpunt uit zicht te verliezen. De geboden bedragen worden in tweeën gesplitst. 1 helft is voor de dealer. Hij neemt hiermee weinig risico, maakt een aardig stukje reclame, krijgt iets terug ( hoeveel ligt aan het bod ) van zijn aankoopbedrag voor de tosai, en helpt mij de winter door. Het andere deel van het bod zal ik storten op KIKA ( kinderen kankervrij) en WARCHILD. Uiteraard zijn de stroom, water en voedingskosten voor mijzelf. U kunt dus eigenaar / koper worden van een kleine tosai die in het voorjaar een fraaie nisai kan zijn waar de nodige cm,s bij zijn gekomen .Winaars op alle fronten dus. De bieder, de dealer en ons konijn

Hierop wil ik nog even verder borduren en zeggen dat ik de helft van mijn aandeel dat ik normaal terug zou krijgen ook zal storten op hetzelfde fonds. Dit in gedachten hoop ik dat er veel mensen zijn die flink zullen bieden op 2 van deze tosai...

Ik zal het ganse gebeuren vanuit mijn site tijdens de winter volledig proberen op te volgen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240