Letterlijk zware aankoop

Letterlijk zware aankoop

Er werd ons door een collegea een koi aangeboden waarvan wij zeiden…ja, dat bevalt ons wel.

Het heeft veel toeters en bellen gekost, maar uiteindelijk bereikten wij een overeenkomst om deze toch aan onze collectie toe te voegen. De Jumbo zit nog in Japan en is dus eigenlijk nog onbevlekt.

Ze is 81 cm, 5 jaar en komt uit de stal van Dancing Queen, geen onbekende uit de Rose bloedlijn (grootmoeder Rose Queen). Wat bevalt ons aan deze koi ? Eerst en vooral de sierlijkheid die ze uitstraalt als ze zwemt. Ik persoonlijk kijk hier altijd naar, de schwung en lenigheid die ze in haar bewegingen legt, zodat je kan zien dat ze soepel is. Misschien ben ik de enige die ernaar kijkt, maar ik let er altijd op.

De huidkwaliteit lijkt in orde te zijn, maar hier moeten we toch vertrouwen hebben in de mensen van wie we een koi zoals deze aankopen. Je hebt lange termijn politiek, die wij nastreven en je hebt korte termijn politiek die rendabeler zou kunnen zijn, maar niet zo lang duurt.

Het beni is dik en egaal van voor naar achter, het kiwa en sashi zijn in orde en zoals altijd blijft het patroon een issue dat voor iedereen anders is. De staartaanzet is dik en stevig ingeworteld, en laat nog ruimte voor potentiële groei. De bouw vinden wij goed, maar er moet nu nog vlees aangekweekt worden om de echte jumbo look na te streven, dus gaan we hier voor zorgen. Wij beleven het patroon als uniek, speciaal, speels en evenwichtig. De koi blijft in balans, en als je de koi van achter naar voor bekijkt, zie je ergens (met veel fantasie) het silhouet of het borstbeeld van een indiaan, de pluim op zijn hoofd duidelijk aanwezig.

Wat vinden jullie van deze kohaku ?

als gosai – 81 cm

77 cm

als sansai -01

als sansai - 02

Meer afbeeldingen

Letterlijk zware aankoop: afbeelding 1
Letterlijk zware aankoop: afbeelding 2
Letterlijk zware aankoop: afbeelding 3
Letterlijk zware aankoop: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: vanaf 11.00 tot ± 16.00 uur.
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA18-45

showa SH-NA18-45
Koi Evolutie

1411052

Archief 1411052