Maarten was zichtbaar tevreden

Maarten was zichtbaar tevreden

4 maanden hebben we er voor gezorgd en het was tevens de eerste karashigoi die verkocht werd van de 42 reeks was.

Op de show in Appeltern kwam Maarten naar mij en zei: Luc, je moet voor mij een goede karashigoi uitzoeken van die 49 reeks die je binnenkrijgt. Het was niet de eerste die verkocht werd, maar tevens kregen we carte blanche om er eentje uit te kiezen.

De voorwaarde was wel dat ze tot oktober moest kunnen blijven zitten, omdat dit volgens Maarten de beste tijd is om de koi over te zetten. Zo gezegd en gedaan en Ben selecteerde de koi op body en vooral op huidkwaliteit. 4 maanden zijn ondertussen voorbijgevlogen en zonder noemenswaardige behandelingen is de koi naar de 49 cm gegaan.

Ze was niet de grootste van het stel, maar wat een huidkwaliteit en vooral....wat een karakter. Ze is veruit de meest aangename koi die ik ooit heb gekend. Dankbaar kwam ze telkens aan de voorkant van de vijver om even gedag te zeggen.

Evenals de koi van Gerrit schuimde ze de ganse dag met haar mond open om eventuele resterende korrels of ander voedsel op te nemen.

Hier zie je de koi bij aankoop/controle

Hier zie je de koi zoals ze nu is.

Merkwaardig is, en dat moet toch even vermeld worden, is dat je totaal geen last hebt met de gezondheid van deze dieren. Het gebeurt zelden dat, als je koi opvangt van Japan, er geen problemen zijn. Dit zijn altijd kerngezonde koi, en dat maakt de hobby toch stukken leuker.

Het weinige nieuws kan vandaag aangevuld worden met twee filmpjes die ik gevonden heb. Het eerste gaat over een echt natuurlijk mudpond bij Dainishi Toyota

Een tweede film laat je de grote vissen zien van Marusei koi farm

Altijd mooi om te zien.

Meer afbeeldingen

Maarten was zichtbaar tevreden: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: vanaf 11.00 tot ± 16.00 uur.
Zondag: NIET OPEN OP ZONDAG 1 MAART EN 8 MAART

Overige
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-10234

sanke SA-V19-10234
Koi Evolutie

1710023

Archief 1710023