Met de ganse familie koi kiezen

Met de ganse familie koi kiezen

Je zou het een nieuwe bezigheid kunnen noemen, maar het heeft wel iets om met de ganse familie koi te komen kiezen.

Papa en mama en de 2 dochtertjes kwamen gisteren samen hun koi kiezen. De afspraak was gemaakt dat er 10 koi zouden aangekocht worden voor hun vijver die binnen enkele dagen zal opgestart worden. Er zouden 20 koi afzonderlijk gezet worden, en uit deze 20 werden er 10 gekozen. De jongste dochter, mocht natuurlijk de spits afbijten en zij ging vlekkeloos voor de doitsu yamabuki van Ehara. Dan was het de beurt aan de oudste dochter, die voor een flink gebouwde kohaku ging met een zwarte tancho vlek, dan koos de mama en daarna de papa....

Plezierig om vast te stellen was, dat hier de kwaliteit van de mindere koi niet ter sprake kwam, maar eerder het gegeven dat de koi die je aanspreekt ook de koi van je keuze is. Dit zou meer moeten gedaan worden. Er wordt teveel aandacht geschonken aan de standaardnormen van de koi, waardoor het plezier om een mooie koi te zien rondzwemmen, met eventueel een afwijkende standaardnorm, niet meer mooi genoeg is, terwijl deze juist het meeste plezier zullen schenken.

Deze 11 koi, (want ik heb de meisjes nog één koi cadeau gedaan voor hun enthousiasme) verhuizen regio Neerpelt en zullen nog een 14 dagen bij mij in Quarantaine moeten blijven.

Weeral 11 koi die een goede plaats hebben gevonden.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml