Mijn deelnemers Arcen

Mijn deelnemers Arcen

16 koi gaan er mee naar Arcen. Laat ons hopen dat we een paar mooie prijzen in de wacht zullen slepen. Ik geef even mijn persoonlijke interpretatie van de deelnemende koi.

1-Shiba Zakura:

Onze grootste troef om een goede prijs weg te kapen. Volgens mij een onvolprezen koi die te weinig naar waarde werd geschat en onterecht supreme champion is geworden in Hilvarenbeek 2008. Zij was de titel van Grand Champion waardig, en dit zit me nog altijd dwars...Zij heeft de kwaliteiten om in Arcen Grand Champion, Supreme Champion of Adult Champion te worden, laat staan de eerste in haar variety and Size. Shiba zal na deze deelname niet meer in een show worden getoond. Ik zal trachten voor Shiba een goede thuis te vinden, al zal dit heel moeilijk zijn. Ze is nu 7 jaar en een Yamatoya waardig zal ze de komende jaren enkel nog verbeteren...

2-Zanzibar:

Eén van mijn favoriete sanke. Dit is de laatste overlevende koi uit de laatste kweek van Yozen. Er zit nog meer dan 40% sadazo bloed in haar aderen. Bloedlijn Sadazo/Matsunoseke x Dainishi/Matsunoseke. Misschien nog iets te weinig lengte en body, en het sumi moet nog iets meer accentueren om bij de groten thuis te horen. Wel het prachtige tsubo sumi op de juiste plaatsen. Slechts 5 jaar.

3-The mask:

Eerst geen binding met deze kohaku, maar door zijn karakter en gedrag verandert in mijn koibeleven naar een hebbeding van jewelste. Zalig om te zien zwemmen, en die neus man, dat hou je niet voor mogelijk. Winnen...hmmm....misschien juist iets te min, maar ze is nog maar 5 jaar.

4-Oshiba Shigure:

Een Oshiba is altijd een koi die me kan bekoren. Het netpatroon is in ieder geval van grote klasse. Winnen zal er voor deze koi niet inzitten, maar zeker een koi voor de bezoekers om naar te komen zien, en daar gaat het toch vooral om.

5-Den Appel:

Vanaf aankomst de oogappel van Rini, en terecht. Sneeuwwit patroon dat alle verbeeldingen tart. Nog te jong om al gefinished te zijn (3 jaar) en nog niet klaar om een prijs te winnen, maar ooit zal ze dit zeker doen.

6-Showa van Momotaro:

Slechts 2 jaar en +65 cm met een body en patroon om je handen en vingers vanaf te likken. Winnen zal ze niet, maar de harten van vele toeschouwers stelen, zal ze zeker.

7-Sandan kohaku van Matsue:

Eerste in Hilvarenbeek in haar size en variety. Er is niets aan deze koi wat slecht is. Sansai, 65 cm en goede huidkwaliteit. Geen idee of ze in Arcen kans maakt.

8-Tancho sanke van Yozen:

Ook eerste in Hilvarenbeek in haar size en variety. Mooi patroon, goed en sterk sumi op de juiste plaatsen. De koi doet mijn hart niet sneller kloppen, maar van andere mensen vermoedelijk wel.

9-Matsu Kawabake van Hirasawa:

Tweede in haar size en variety in Hilvarenbeek. Een aangename koi die zelfs verbetert in mijn zacht water. Ik hou er wel van.

10-De Speer, sanke van Momotaro, moeder Mako (vierstaps sanke, zie certificaat)

Deze sanke die van de veiling van februari is, moet je eens goed bekijken op de show. Wat een evolutie heeft deze klepper meegemaakt. Eén van de weinigen die ik zienderogen ZIE groeien en body maken. Wat een kanjer. Winnen, neen dat kan niet en daar breng ik haar niet voor mee. Om te showen met hoogwaardige koi voor de toekomst, daarom doet zij mee.

11-Popov: Showa uit een Dainishi moeder van Momotaro.

Zelfde als nummertje 10 hierboven. Niet zoveel body gemaakt nog niet, maar wel een showa met uitstraling. Winnen is helaas nnog niet mogelijk, maar om te bewbnderen des te meer...

12-Druppeltje: Showa tategoi uit een Dainishi moeder van Momotaro.

Ook niet zoveel body gemaakt als nummertje 10, maar wel goed gegroeid, en bovenal een tategoi pursang. Ze zal helaas ook niet scoren op deze show. Reden: ze is nog niet op haar hoogtepunt, dat er gelukkig pas binnen enkele jaren zal komen.

13-Tancho Showa van Momotaro uit de Dainishi Mako bloedlijn.

Goede showa, verre van gefinished, mooi om te zien en te laten ontwikkelen.

14-Dainishi showa

Eens iets anders dan Momotaro, een echte Dainishi koi. Toekomst heeft ze zeker in haar genen.

15-Dainishi showa:

Mijn lievelingsshowa uit de Dainishi's die ik begin dit jaar gekozen heb. Als deze de winter is gepasseerd is ze vermoedelijk niet meer om te betalen. Grote betaalbare klasse op dit moment.

16-Kohaku van Momotaro:

De laatste survivor uit Ben's Bakje. Laat ze maar bewijzen wat ze kan. Deze kohaku heeft alles wat ze nodig heeft.

Wie interesse heeft om één van deze koi aan te schaffen, kan met ons contact opnemen op stand 126. Er worden geen speciale kortingen gegeven tijdens de show, want goede wijn behoeft geen krans, en de koi verbeteren ieder jaar.

Wel zal ik de Protëine skimmer CL10 en CL 3 meebrengen. Wie tijdens de show in Arcen interesse heeft in deze toestellen, zal ik een promotie prijs maken, waarover in een volgend nieuwsitem meer.

Wil je een tosai laten overwinteren in een verwarmde bak op 24°tot begin April ? Kom dan even kennis maken. De certificaten van deze koi zullen ter beschikking liggen in onze tent.

Zoals je misschien opmerkt hebben sommige koi namen, andere niet. Dit is gewoon heel persoonlijk. Ik zie een koi, hij bevalt me en ik geef een naam. Over het algemeen heeft dit geen bedoeling, maar ze krijgen toch het predikaat dat ik een zwak heb voor deze koi. Dit heeft niets te maken met kwaliteit of iets anders...

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml