Mijn mooiste foto van een koi ooit

Mijn mooiste foto van een koi ooit

Het mooie van het verhaal is dat ik gisteren verschillende filmpjes aankreeg van de klanten die hun koi na het ophalen in hun vijver zetten.

Het allermooiste filmpje is echter van een koi die ik kocht in 2007 of 2008 ik ben niet meer zeker van het juiste jaartal, maar dat was van een doitsu oshiba shigure die ik kocht bij Momotaro.

Ik vond het een geweldig beest, en je moet je voorstellen dat die tijd totaal anders is dan de tegenwoordige tijd. Op 10-12 jaar is er veel veranderd, of het ten goede is durf ik niet te zeggen.

Ik denk zelfs dat Momotaro hem voor de kweek gebruikt heeft, want in die tijd kocht ik af en toe oshiba en kumonryu van Momotaro. De combinatie kumonryu en oshiba was volgens mij een idee van Maeda San, en ik heb nu eenmaal een zwak voor “kumonryu die niet zwart worden.”

Bovendien heeft deze foto ook in het boek gestaan van Nishikigoi Symfonie, op bladzijde 231. En nu, na zoveel jaar, kreeg ik eindelijk een filmpje aan van deze doitsu oshiba, dat heeft me echt veel plezier gedaan. Mijn dank is groot Guido....

Ik kan me niet herinneren hoe oud of hoe groot ze was toen, maar ik schat toch dat ze een jaar of 3-4 was. Ik hield toen nog geen bibliotheek, maar na lang zoeken vond ik dit filmpje nog. Op het einde zie ik ze volgens mij verschijnen....Ze moet dus nu toch een jaar of 15 zijn.

Volgens Guido zou hij nu 85 cm zijn, toch mooie maat voor een man. En weet je wat ? Van deze afstammelingen heb ik ook nog filmpjes…

Kijk zelf maar, en vergeet niet, ik spreek hier over maart 2006 mijn eerste stapjes in de koiwereld….Dit filmpje is van de oshiba en de kumonryu. Ik werd onmiddellijk verliefd op de kumonryu, helaas heb ik er achteraf nooit meer iets van vernomen.

Het is wel zonde dat ik niet van het begin met deze nummering ben begonnen, want als ik de codenummer ken, dan kan ik in principe bijna alles terugvinden.

Hier heb je een overzicht van de koi die zondag zijn meegenomen en de mensen die een filmpje hebben gemaakt en hebben opgestuurd. Ik zou ze nog wel moeten leren hun camera horizontaal te houden, maar ze luisteren niet:

De vijver van Wim

De vijver van Rudy

De vijver van Rudy 2

De vijver van Peter

De vijver van Nicolas (zuid Frankrijk)

Voor Edgar, een dierbare klant uit Duitsland, heb ik een filmpje gemaakt van enkele kohaku waaruit hij nog graag een keuze zou willen maken. De Nidan Kohaku heeft Edgar in principe verleden jaar al aangekocht en zal in mei opgehaald worden.

Om je even wegwijs te maken…deze koi zitten allemaal in de vijver van de 40 nisai die nog te koop zijn dit jaar ! Ondertussen heeft Edgar beslist om bij de Nidan kohaku van Sakai te blijven....

TOT SLOT

Ik heb bewust nog 3 originele boeken van de luxe editie van Nishikigoi Symfonie achtergehouden. Ze werden indertijd genummerd van 1 tot en met 200, want dat was de limited edition.

De nummers die ik nog heb zijn uiteraard nummer 1 en dan nog nummer 3 en 4. De Luxe Editie is gebundeld in echt leer, uniek genummerd en gedrukt op speciaal perkamentachtig papier. Het is een unicum en overtreft in uitvoering alles wat tot nu toe over koi is uitgebracht.

Ik weet niet of er iemand is die hier interesse voor heeft, maar de prachtige uitvoering van de luxe editie 3 en 4 met handgeschreven tekst van Rini Groothuis wil ik nog te koop aanbieden. Je mag me contacteren indien gewenst.

Het zijn collector items, die iedere boekenkast zal sieren en de uitvoering is werkelijk subliem. De boeken werden verzorgd door Johan Leurs ook bekend onder de naam Domi Johan ofwel koi zanmai.

Ik wil het ook aanbieden onder deze vorm: Je koopt 2 zakken probites summer of summer mix, en legt 100 euro extra bij en je wordt eigenaar van de speciale editie van Nishikigoi Symfonie 3 of 4.

TOT SLOT

Denk aan de wedstrijd van het jaar. We zitten aan lotnummer 1608. Je heb nog altijd kans om loten te verzamelen. Het enige wat je moet doen is even langskomen en zoveel mogelijk koi aankopen om zoveel mogelijk loten te verzamelen die recht geeft op de showa waarvan sprake.

De showa zwemt momenteel nog bij Narita en zal pas einde jaar naar Arendonk komen. Een niet te verwaarlozen prijs....

Meer afbeeldingen

Mijn mooiste foto van een koi ooit: afbeelding 1
Mijn mooiste foto van een koi ooit: afbeelding 2
Mijn mooiste foto van een koi ooit: afbeelding 3
Mijn mooiste foto van een koi ooit: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240