Na de zwarte dag, nu wat aangenamer nieuws...

Na de zwarte dag, nu wat aangenamer nieuws...

Toen ik hoorde dat Interkoi bij de opening een BBQ zou geven kon ik het niet nalaten wat overheerlijke consumptie vis ter beschikking te stellen. Wat natuurlijk perfect bij de BBQ past zijn de waanzinnig smaakvolle geelvin tonijn steaks. Heerlijk van de BBQ met een honing mosterd marinade of met cajun kruiden, slurp het water loopt mij reeds in de mond.

Daarnaast, aangezien hij nu exclusieve Japanse koi’s laat komen, laten wij ook, speciaal voor de opening, zeer exclusieve Japanse sashimi tonijn vanuit Japan overkomen. Exclusief omdat deze tonijn in Japan 100 tot 300 dollar per kilo opbrengt en eigenlijk nooit naar Europa komt. Kortom, word een exclusief dagje genieten bij Interkoi Arendonk.

Het water is koud en er weinig meer te zien dan blauw water en zand. Het enthousiasme was groot om hier te duiken maar nu begin ik er wel genoeg van te krijgen. Dan begint mijn hart sneller te kloppen.Uit het niets verschijnen daar twee enorme gedaanten. Zij naderen tot zo’n twee meter afstand en snel maak ik een foto. Ze verkennen mijn aanwezigheid en schieten er dan weer als een kogel vandoor. Een bijzondere ontmoeting want tonijn van dit voormaat komt men alleen tegen in de diepere gedeeltes en zeker niet op een diepte van maar 4 meter. Maak kennis met de meest bijzondere “Nomade van de zee”.

Geelvin tonijn, de mooiste uit het nest van de tonijnen familie. Deze kosmopolitische soort zwerft door de tropische en subtropische wateren van drie oceanen met een water temperatuur van 18 tot 31 graden Celsius, waar zij grote scholen vormen. Deze scholen herbergen vissen van 30 tot 200 cm en de Individuen kunnen een gewicht bereiken van 190 kg. De kleinere individuen ofwel de jonkies mengen zich vaak in scholen die bestaan uit skipjack en de jonkies van grootoog tonijn. Geelvin tonijn is de meest commerciële tonijn in de wereld. Van deze tonijn wordt jaarlijks zo’n miljoen ton gevangen. Helaas is het grootste deel hiervan bestemd voor de conserven industrie. Toch is deze tonijn ook vers van enorm belang. Steeds vaker ziet men hem op de menukaart verschijnen. Doordat men op deze vissoort iedere bereidingswijze kan toepassen, is het voor de kok of de culinaire doe-het-zelver een traktatie om een lekker gerecht met deze vis te bereiden.

Het ganse interkoi team is ontzettend blij met deze bijdrage van Rody en Lotty, en zijn jullie er ontzettend dankbaar voor. Ik denk dat iedereen die op 4 mei aanwezig zullen zijn (± 150 personen) jullie gebaar zeker zullen appreciëren. Ik hoop dat ze dit laten blijken via een kletterende reactie.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: vanaf 11.00 tot ± 16.00 uur.
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA18-45

showa SH-NA18-45
Koi Evolutie

1411052

Archief 1411052