Nieuw afdakje

Nieuw afdakje

Om de zon wat weerstand te geven probeer ik een nieuw afdakje uit, om te zien of het helpt.

Er komt vlug algenvorming op de bacteriahouse of de hexamedium als de zon volop op de bakkishowers schijnt. Ik heb dan maar een prototype van afdakje gemaakt bestaande uit een winddoek dat nog 50% licht doorlaat. Of het de juiste oplossing is weet ik niet, maar het staat best aardig en afgewerkt.

Wat ik wel zie is dat het een mooie muggenvanger is, want na 1 dag zitten er al 100den muggetjes op het net geplakt. Het zal nu weer een probleem zijn om ze zuiver te houden.

Ik heb ook de laatste loodjes gelegd aan het onderhoud van de vijvers, en dat zijn de BIO-UV lampen. Een dure aangelegenheid ieder jaar. 3 x BIO UV 40 en 3 x BIO UV 20 lampen maken je portemonnee niet vrolijk, maar het is toch weer in orde.

Op de grote vijvers heb ik nog geen UV lampen aangehad dit jaar, en de groene schijn begint zichtbaar te worden. Ik ben van plan om dan ook te spelen met de algjes indien mogelijk. Weinig zien maar veel genieten is de boodschap.

Ondertussen heb ik de hele week gepoetst en alles in orde gemaakt voor de barbecue zondag. Ik heb mijn voorzorgen genomen en ben alles binnen aan het organiseren. Ze beloven regen en dan moet je anticiperen. Ik ga nog proberen om redelijk weer af te dwingen, maar weet niet of het zal lukken…alles spreekt tegen.

Ik ga het jaarlijkse feest echter niet laten bederven, en als het weer niet meewerkt; zullen wij er voor zorgen dat de sfeer er goed inzit.

Meer afbeeldingen

Nieuw afdakje: afbeelding 1
Nieuw afdakje: afbeelding 2
Nieuw afdakje: afbeelding 3
Nieuw afdakje: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240