Nieuw prijssysteem

Nieuw prijssysteem

Zoals je vermoedelijk al zult gezien hebben, zijn de prijzen van de koi nu automatisch gekoppeld aan een vast kortingsysteem.

De gedachtengang is als volgt. Bij nieuwe koi, dus koi die ik in het lopende jaar aankoop krijgen een vaste prijs. Ieder heeft de mogelijkheid om deze aan te kopen, wie eerst komt, eerst kan kiezen.

Iedereen heeft de kans om de koi te kiezen tegen de vooropgestelde prijs. Daarna worden de prijzen van de koi automatisch aangepast per jaar. Voorlopig heb ik het zo gemaakt dat de prijzen per jaar met 10% verminderen.

Ik hou me wel het recht voor om koi waar ikzelf bijzonder veel in zie, die goed ontwikkelen of waar ik nog veel van verwacht uit de kortingsautomatisering te halen, omdat ik vind dat deze koi zeker niet minder, maar beter is geworden.

Als je goed kijkt, zul je zien dat de koi van 2014 nu 10% korting krijgen, die van 2013 krijgen 20% korting enz. (koi van 2014 beginnen altijd met code 14, die van 2013 met 13 etc….). Normaal zullen de kortingen op de koi van het voorgaande jaar pas in april of mei toegepast worden, maar bij uitzondering en omdat dit nu voor de eerste maal in voege gaat, heb ik ze nu al toegepast.

Wil dit zeggen dat de koi die langer zitten slechter zijn ? Helemaal niet, integendeel soms, maar het zijn gewoon koi die om de één of andere onverklaarbare reden niet verkocht werden. Hier is helaas geen standaard procedure in te vinden.

Nu kan je je afvragen of je niet beter kunt wachten met een koi aan te kopen ! Inderdaad dat kan, en als je geluk hebt blijft de koi nog een jaartje zitten, maar voor hetzelfde geld is deze koi al weg.

Ik denk met dit systeem een fair systeem te handhaven waar iedereen het gevoel moet krijgen om op dezelde manier behandeld te worden.

Wat betreft de veiling van Momotaro

Ik heb zelf niets kunnen kopen, maar onderhandel nog over enkele koi die iemand anders heeft aangekocht. Deze onderhandelingen zijn nu nog altijd bezig...

Ik had biedingen lopen op een 20-tal koi, maar blijkbaar waren de biedingen te licht bevonden. Ik heb geen enkele koi kunnen scoren ondanks het feit dat mijn biedingen hoger dan vroeger zijn. Ik vind het te gevaarlijk om nog hogere biedingen te doen, want aankopen is niet de kunst, het is verkopen dat het moeilijke gedeelte is.

Ik probeer koi aan te kopen die ik weer kan verkopen tussen de 2500 en 4000 euro, want dat is mijn belangrijkste klantenkring. Als ik zelf moet bieden, aankopen en het riscio neem om niet te verkopen, dan moet mijn winstmarge veel hoger zijn, dan als je zelf een bod uitbrengt. Bovendien is het voortaan niet meer toegelaten om prijzen van biedingen te noteren, iets wat ik vroeger altijd wel kon.

Wat ik wel te horen kreeg is dat er 3 koi boven de 5 000 000 yen (± 35 000 euro) werden verkocht en 20 koi boven de magische 1 000 000 yen grens (± 7000 euro). En dan mag je niet vergeten dat dit zuivere aankopen zijn, waar nog heel wat kosten en niet te vergeten BTW in verwerkt moet worden eer ze bij ons zijn.

Helaas is er een bijzonder ongunstige evolutie voor ons Europeanen weggelegd om deze koi te pakken te krijgen. Meestal gaan alle Aziaten ermee lopen op dit ogenblik. Ik heb gezien dat Mike Snayden er eentje te pakken heeft, maar dat zijn maar eendagsvliegen en zijn vermoedelijk aan opdrachtgevers verkocht.

Ik heb helaas het klantenbestand niet dat opdrachten geeft, en waarvan de biedingen ook hoog genoeg zijn om kans te maken. Ik moet alle risico's zelf lopen, en dat gaat in de huidige omstandigheden niet. Ik moet momenteel mijn meerdere erkennen.

Ik heb me voorgenomen om een goed gesprek aan te gaan met Daisuke bij mijn volgende bezoek. Misschien kan ik hem overtuigen om me bepaalde koi toch te verkopen, maar dan stel ik mij de vraag, waarom hij ze goedkoper aan mij zou verkopen als hij er het dubbele voor kan krijgen. Er is maar één enkele reden waar ik mij op kan beroepen, en dat is mijn trouw aan Momotaro, en tegelijkertijd de toekomst niet vergeten.

Ik denk echter dat trouw het moet gaan afleggen tegenover de centen. Ik ga in ieder geval goed nadenken, en momenteel spookt het stoppen met koi ook door mijn hoofd, maar ik doe het echter nog veel te graag...

Wat zijn nog de opties:

- Proberen bij Taniguchi wat los te krijgen, maar dat zijn gewoonlijk tosai en minder nisai.

- Verdere onderhandelingen uitproberen bij Ueno en Okawa

- Ik ben gestart met onderhandelingen bij Sakai FF, maar daar speelt Nicolas momenteel de scepter.

- Niigata komt als laatste, maar is niet echt mijn ding….

Wat zouden jullie voorstellen ? Ik hoor het graag.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137