Niigata Veiling 14 maart

Niigata Veiling 14 maart

Gisteren is de jaarlijkse veiling van Niigata geweest. Ik heb er slechts 1 showa te pakken kunnen krijgen.

Verleden jaar had ik hier ook een paar koi van aangekocht, waar ik heel gelukkig mee ben geweest. Deze Showa van Kanno, een kweker uit Niiagata heet Hirasawa San. Hij heeft 2 koihuizen, eentje in Mushigame, en een ander in de buurt van Nagaoka. Kanno is vooral bekend voor zijn Goshiki, waarvan hij zegt dat hij ze tot +70 cm kan laten uitgroeien met behoud van patroon en body.

Waarom ik deze showa zo mooi vind ? Ik ben gecharmeerd door zijn rustige uitstraling die niet eigen is aan een showa. Een showa is een mannenkoi, een macho, tegenovergesteld aan een sanke, die meer vrouwelijk is en rust uitstraalt. Deze showa hanteert het motto, toch macho, maar wel rust.

De verdeling van de drie kleuren lijkt me optimaal om verder te bouwen in de toekomst. Als het sumi gevormd wordt zal deze koi zich "verrijken", zonder iets van zijn klasse af te geven. Ze zal rijper worden met de tijd, maar tegelijkertijd ook mooier. Het patroon is naar mijn tand, er zit iets speciaals in het patroon dat me intrigeert en tegelijkertijd voldoening geeft. Op het einde van de fotoreeks heb ik er een ideaalbeeld van gemaakt, waar we naartoe kunnen werken. En ja, het rode oogje vergeef ik ze...we kunnen niet allemaal perfect zijn. Het rode oogje wordt echter opgvangen door het zwarte oogje aan de andere kant.

Ik heb er ook enkele foto van de show bijgedaan, en zoals je kan zien, worden de koi enkel in een plastic zak getoond. Door de verscheidenheid van kwekers is het risico voor besmettingen te groot, en daarom worden de koi op deze manier voorgesteld.

Veilingen zijn echter altijd moeilijk in te schatten, en het is telkens maar de vraag of je kan scoren op de koi die je werkelijk wilt. Ik ben blij met deze beloftevolle, maar tevens ook spannende showa, die in de loop van April pas naar Arendonk zal komen. Het mooie aan deze showa is het onvoorspelbare dat nog moet te voorschijn worden getoverd. Wat hebben we hiervoor nodig ? Geduld....en dat is het mooie van dit soort koi. Je koopt niet iets wat veranderd, maar je koopt iets dat misschien nog veel in petto heeft.

Ik kijk op dit ogenblik trouwens door het raam, en zie dat de zon al aanwezig is. Het wordt een stralende dag hebben ze ons verteld, en ik geloof niet dat mensen er rouwig om zijn. De temperaturen van de koivijvers zullen rustig aan stijgen, en ik begin de koi voor te bereiden om naar hun "thuis" te gaan. Alle mensen die nog een koi moeten komen ophalen, mogen zich stilaan voorbereiden.

Ik heb alle koi, binnen en buiten nu op 14-15° gezet, en als de vijvers dezelfde stabiele temperatuur hebben bereikt, is het tijd om even af te spreken. Er moeten in April nog een groot aantal koi binnenkomen, en het is dan natuurlijk plezierig om voldoende plaats te hebben.

Meer afbeeldingen

Niigata Veiling 14 maart: afbeelding 1
Niigata Veiling 14 maart: afbeelding 2
Niigata Veiling 14 maart: afbeelding 3
Niigata Veiling 14 maart: afbeelding 4
Niigata Veiling 14 maart: afbeelding 5
Niigata Veiling 14 maart: afbeelding 6
Niigata Veiling 14 maart: afbeelding 7
Niigata Veiling 14 maart: afbeelding 8
Niigata Veiling 14 maart: afbeelding 9
Niigata Veiling 14 maart: afbeelding 10
Niigata Veiling 14 maart: afbeelding 11

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137