Nummer 4 en 5 naar huis

Nummer 4 en 5 naar huis

De meeste doorgewinterde koikichi hebben er geen probleem mee om hun koi nu al over te zetten.

Zij kennen het klappen van de zweep en hebben al meerdere vijvers doorzwommen. Zij luisteren niet naar de prietpraat van koi overzetten in de gevaarlijkste periode als het water 15° is.

Zij doen dit al enkele jaren met de beste resultaten en wachten de kritieke periode, die er toch wel zal komen niet af. Temperaturen overeen stemmen en de koi rustig laten acclimatiseren aan hun nieuwe habitat…

Probleem is als ik dit zeg en er gebeurd toch iets, dan ben ik de pineut…kwestie dus van de klanten zelf te laten beslissen...

Deze klant, wiens naam ik niet zal vermelden, heeft al een hele rits van ervaringen achter de rug, en zijn nieuwe aanwinsten zijn voor hem een bron van vreugde.

Ik kan niet meer wachten om ze mee naar huis te nemen, wist hij me te vertellen. Ik laat de echte koikichi een poepje ruiken met mijn onverwarmde vijver whahaha … was zijn uitspraak en ik weet wat hij daarmee bedoelt.

Zo sterk was zijn vertrouwen in deze koi om daar misschien niet een Grand Champion van te maken want daarvoor is de basis misschien niet sterk genoeg, maar wel om er degelijke jumbo van te maken.

Ik weet ondertussen wat hij kan en ik weet dat ze binnen enkele jaren ver boven de 75 cm zoniet 80 cm zullen gegroeid zijn.

Ondertussen kreeg ik een filmpje aan dat hij zelf gemaakt had, alsook bij het overzetten naar zijn vijver. Altijd mooi om te zien.

Zijn ambitie ging echter ook uit naar een duurdere variant van de nieuwe koi. Ze is bijzonder populair en is al in het beeld van meerdere koikichi, maar een verkoop is nog niet gerealiseerd.

Hij vind ze gewoon geweldig, maar wie niet. Vandaag of morgen zal echter de knoop toch doorgehakt worden en zal deze geweldige kindai showa toch een nieuwe eigenaar vinden, en als ze niet verkocht wordt, vind ik het eigenlijk nog niet eens zo erg…

Op verzoek van zijn koivriend Johan ook even de sanke gebowld die binnenkort naar zijn nieuwe thuis zal vertrekken.

Ze was ondertussen 62-63 cm, wat toch een extra 3 cm oplevert na zijn verblijf in mijn vijvers. Zo Johan, een bevestiging van kwaliteit zou ik zeggen.

Voor Theo dan werd één van de laatste jumbo gebowld, samen met één van mijn juweeltjes, een shiro utsuri van Momotaro. Kijk zelf maar wat je ervan vind.

Tenslotte kreeg ik nog een filmpje binnen van de koi die gisteren als eerste vertrokken zijn, met de woorden…. In mijn enthousiasme vergeten deze filmpjes te sturen. Bij deze dan ook het filmpje van de koi die gisteren zijn overgezet !

Tenslotte zullen de koi die nu onder nieuwe koiaanwinsten staan zaterdag verschijnen met de 30% kortingsregel. De weken erop zullen de 40% en 50% kortingsregel gelden, maar niet meer voor alle koi die nu zaterdag staan aangeduid.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240