Ode aan Yamatoya

Ode aan Yamatoya

Dit zal een tijdje mijn laatste nieuwsitem zijn. De rest laat ik over aan de goodwill van Rini en Frank.

Wie verdient de eer van Grand Champion meer dan Yamatoya ? Ik denk niemand, en zo zie je ook maar eens dat je als kleine kweker ook Grand Champion kan worden in Japan. Deze 61-jarige Shiraishi San zoals zijn echte naam is, kweekt slechts een 200 nisai per jaar. Helaas zal hij het kweken stilaan moeten stopzetten wegens zijn ouderdom en op dit ogenblik is er niemand om de fakkel over te nemen.

Het zouden dan ook de laatste koi, door de hand van Yamatoya gekweekt, die nog eens aangeboden kunnen worden, wie weet.... Uit inside informatie weet ik wie klaar staat om de fakkel over te nemen, maar vermits dit nog niet ter sprake is, zal ik hier niet verder over uitwijden.

Het doet mij in ieder geval ontzettend veel plezier dat de showa van Yamatoya heeft gewonnen, en ondanks het feit dat de showa reeds enkele jaren in het bezit is van iemand anders, geniet Yamatoya er ontzettend van, net zoals hij genoten heeft van het feit dat Shiba Zakura in de beekse bergen Major Champion was geworden, en in Hasselt Adult Champion. Voor interkoi is het ook een bevestiging dat onze interesse naar de juiste kwekers gaan, waar oog voor kwaliteit, kunstenaarsschap en liefde voor koi nog hoog in het vaandel staan. Helaas lig ik nogal dikwijls in de clinch met Yamatoya, vanwege zijn hoge prijzen, maar ja,....kwaliteit moet nu eenmaal betaald worden zal hij denken, en zoals hij het filosofisch zo mooi kan zeggen: A nisai is a dream that can come true....

Ik heb de volledige website ondertussen even "opgekuisd" en bied gedurende de maand februari allemaal Yamatoya vissen aan, natuurlijk ter ere van Yamatoya. Het zijn niet allemaal Grand Champion, maar het zijn gewoon dankbare koi door een kweker met een hart gekweekt, wie wil dit nu niet bezitten....Tegelijkertijd is het een mooie gelegenheid om binnen enkele weken de nieuwe koi voor te stellen, en de oude garde te her-evalueren.

Ter ere van zijn overwinning geef ik een vermindering van 200 euro op iedere aankoop van een Yamatoya koi tot 20 februari. Bovendien mag je 50% betalen bij aankoop, en het saldo bij het ophalen van de koi, indien in Arendonk aanwezig. Wil je hiervan gebruik maken voor informatie of eventuele bezichtiging van de koi kan je altijd contact opnemen met Rini of Ben. Zij staan steeds ter beschikking om vragen te beantwoorden of eventueel de koi te laten zien.

rini@interkoi.eu

ben@interkoi.eu

Geniet ondertussen nog eventjes van deze fotoserie die ik gemaakt heb tijdens mijn laatste bezoek aan Yamatoya. Dit zijn sansai om je handen en vingers van af te likken.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137