Overzetten van binnen naar buiten

Overzetten van binnen naar buiten

Normaal zou dit nieuwsitem voor het nieuwsitem van gisteren hebben moeten staan, maar het moest even in de wachtrij.

De aankomst van de nieuwe koi was even belangrijker. De koi die tijdens de opendeurdagen binnen zaten zijn grotendeels naar buiten gebracht, zoals je in dit filmpje kan zien.

Wat ik raar vind, is het feit dat ik zeer gecharmeerd ben van de yamabuki, iets wat normaal weinig gevoelige snaren raakt.

Ik denk zelf dat het met de grootte te maken heeft, en laat ons de kwaliteit niet vergeten. In de bowl aangevuld met de hi utsuri is het een formidabel gezicht, al zeg ik het zelf.

De nieuwe koi zitten nu bijna allemaal in de quarantaine faciliteit op 18°, een temperatuur waar ze zich lekker bij voelen.

Helaas breekt nu een periode aan van stress en ongerustheid. De verzameling koi is niet alleen mooi, maar vertegenwoordigt ook een flink kapitaal dat nauwlettend in het oog moet worden gehouden de komende weken.

Na meting blijken de vijvers allen in goede conditie te zijn, met ammoniak waardes van ± 0.20 en nitriet waardes van ± 0.02 worden ze nu minstens een week zonder voer gezet.

Als alles goed verloopt zal er systematisch en heel voorzichtig gevoederd worden zodat de filters de zware bezetting kunnen verwerken.

Men onderschat echter de verantwoordelijkheid die moet gedragen worden de volgende weken en maanden. Dit mag je niet onderschatten. Niet vergeten dat hier een groot aantal klanten koi bij zijn, en je wil natuurlijk niet dat er iets mee gebeurd.

Dat brengt me op een delicaat onderwerp, namelijk de verantwoordelijkheid. Misschien toch eens interessant om hier een nieuwsitem aan te wijten….

In ieder geval, op dit ogenblik zwemt alles ontspannen en rustig rond. Eigenlijk zelfs beter dan ik verwacht had, want ik heb goed moeten schuiven met de bezetting.

Het was een hele opgave om de juiste samenstelling van de vijvers te doen, maar ik denk dat het me goed gelukt is. Helaas heb ik niet alle kwekers kunnen scheiden van elkaar.

Normaal kan ik alle kwekers een eigen vijver geven, maar dit maal is dit niet gelukt. Persoonlijk vind ik dat zelf niet zo erg, maar ik moet het wel extra in de gaten houden.

Persoonlijk denk ik, en heb ik het gevoel, dat het soms beter is om de koi te mixen om ze sterker te maken en niet als ziekenhuisvisjes te verzorgen.

Als een vijver zich niet goed gedraagt durf ik zelfs een koi die altijd haantje de voorste is, in een vijver te zetten waar de koi wat onwennig zijn en schrikkerig.

Dit was in principe het geval bij de sansai sakai van afgelopen week. Deze waren ook vrij schrikkerig, maar nu, eenmaal buiten in de groep, zwemt het veel beter en meer ontspannen rond. Het is soms ook een soort psychologische begeleiding...

Ik kan er hier beter niet te veel eieren onderleggen, weinig behandelen, en ze versterkt uit de winter laten komen, dat is mijn opzet. Dit moet in combinatie gaan met een goed voederschema, zodat de nieuwe baasjes geen problemen hebben in de lente.

Ondertussen zijn we een tweetal dagen verder, en een klein overzicht mag niet ontbreken.

Meer afbeeldingen

Overzetten van binnen naar buiten: afbeelding 1
Overzetten van binnen naar buiten: afbeelding 2
Overzetten van binnen naar buiten: afbeelding 3
Overzetten van binnen naar buiten: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240