Resultaten Taniguchi San

Resultaten Taniguchi San

Vandaag werden ook de overige koi allemaal even gebowld en op foto en film gezet.

Hou er rekening mee dat Taniguchi de vissen altijd een beetje verdoofd als hij ze laat filmen. Soms is de koi iets te veel verdoofd en dat kan je misschien wel eens merken, maar hou hier rekening mee. Het kan voor de koi in ieder geval geen kwaad, integendeel, ze zijn zelfs minder gestresseerd.

Vooraleer ik de link naar de filmpjes geef laat ik nog even een klein filmpje zien op het ogenblik dat hij de koi gaat uitzoeken die voor mij bestemd zijn, en die als azukari koi dit jaar in de mudpond zijn gebleven. (er staat een fout in de tekst van het filmpje. De kashira die Taniguchi San aanwijst is niet de 1205015 maar de 1111015)

Dit filmpje laat je de koi zien die ik gemist heb. In het begin van het jaar werden mij 3 koi aangeboden door Taniguchi, wat in japanse begrippen als een eer wordt beschouwd. Het was wel een dure eer, maar laat het ons een eer noemen. Het was in ieder geval de duurste tosai die ik ooit had aangekocht. Eén en ander kan je hier nog lezen.

Natuurlijk was ik uitermate benieuwd naar het resultaat, en konden we niet wachten om ze te zien. Helaas....de koi was niet meer. Mijn dure aankoop lag in het water, of liever gezegd, ze was vermoedelijk door een visarend meegenomen en verorberd. Taniguchi had redelijk veel last van een visarend dit jaar zei hij. Nu ben ik niet de persoon om hem niet te geloven, maar het raakte me toch wel even.

Bovendien was onze eerste aankoop van een tosai van Hinotori, toendertijd de nieuwe oyakoi van Taniguchi, ook niet meer. Ik herinner me nog goed dat niemand een tosai mocht selecteren, en na lang aandringen mochten wij een tosai selecteren...maar helaas, die is ook niet meer.

Wel heb ik een filmpje kunnen maken van één van die 2 tosai die we niet gekozen hadden, en dat filmpje kan ik je dan weer wel laten zien. Ze is nu 60 cm en zal nu dienst gaan doen als oyakoi bij Taniguchi. Bovendien was het eigenlijk de koi die ik persoonlijk zelf wilde, helaas het geluk was voor mij niet weggelegd. De derde van de reeks was ondertussen verkocht en kan ik dan ook niet laten zien.

Verderop in het filmpje zul je ook nog enkele andere koi zien. Dit zijn stuk voor stuk koi met een geweldig toekomstpotentieel, nisai van 60 cm, verfijnde huidkwaliteit en goede patronen. Ik geloof ook dat zelfs niet kenners een onderscheid kunnen maken in de bodyopbouw van deze kohaku. Ze zijn in ieder geval een lust om naar te kijken.

Bij de foto's horen filmpjes, en die zet ik hieronder dan maar op een rijtje. Het blijft in mijn ogen een bijzonder goede kweker, en zijn koi zijn bijzonder dankbaar. Ik zal mij er in blijven verdiepen.

kohaku 1102083

kohaku 1111015

kohaku 1111016

kohaku 1205001

kohaku 1205028

kohaku 1205009

kohaku 1205015

Het is me niet gelukt om enkele tosai te selecteren en om verder door te laten groeien tot in het voorjaar. De tosai die er nog waren, werden niet goed genoeg bevonden, en dan beginnen we er liever niet aan.

Ook hebben we vandaag een bezoek gebracht aan Takigawa San om even een kijkje te nemen bij onze Virgin. Mooi hoor... maar ik laat ze morgen wel even op filmpje zien samen met nog wat andere interessante koi.

Meer afbeeldingen

Resultaten Taniguchi San: afbeelding 1
Resultaten Taniguchi San: afbeelding 2
Resultaten Taniguchi San: afbeelding 3
Resultaten Taniguchi San: afbeelding 4
Resultaten Taniguchi San: afbeelding 5
Resultaten Taniguchi San: afbeelding 6
Resultaten Taniguchi San: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240