Samen een koi kopen ?

Samen een koi kopen ?

Verder gaande op de insinuatie van voorgaand nieuwsitem, wil ik toch een poging wagen.

Het zou natuurlijk mooi zijn om 1 koi gezamenlijk in te kopen, deze enkele jaren in Japan te laten zitten, en dan uitbrengen op de shows. Ik dacht dat dit geen haalbare kaart zou zijn, maar afgaande op de mails die ik binnenkrijg is er schijnbaar toch interesse. Ik heb dan even mijn gedachten hierover laten gaan en heb het volgende gedaan.

Ik heb even contact opgenomen met Daisuke en hem gevraagd welke hij persoonlijk één van de betere koi vind uit de veiling van februari. Of ik een antwoord krijg is nog maar de vraag, maar ik denk het wel. Ik heb hem dan ook gevraagd hoeveel deze koi zou kunnen gaan in de veiling en ik hoop dat ik een antwoord hierop zal krijgen.

Wat ik nog gedaan heb, is samen met Ben een selectie gemaakt van de koi die wij zelf het beste vinden voor de toekomst, en zijn tot de volgende selectie gekomen (zie foto). Voor de kohaku is dat nummer 2 en 8, voor de showa is dat geworden nummer 2- 7 - 25 - 35 en 38.

Ik heb ook aan Daisuke gevraagd wat deze in de veiling zouden kunnen gaan. Het is een zeer moeilijke vraag om te beantwoorden, dus ik weet niet of ik daar een antwoord op zal kunnen krijgen. Ik stel daarom het volgende voor: Interkoi is bereid om deze koi aan te kopen, zonder dat Interkoi daar een winstmarge op neemt, indien aan de volgende voorwaarden wordt voldaan.

Ik moet minstens 20 mensen bijeenkrijgen voor 31 januari die één aandeel willen nemen in dit project. Eén aandeel kost 500 euro en moet betaald worden voor 31 januari. Het totale bedrag van de aandelen wordt dus 10 000 euro.

Met dit bedrag ga ik proberen een koi aan te kopen die voldoet aan de eisen. Wordt de koi goedkoper ingekocht, dan wordt het verschil in aankoop terugbetaald.

Eventuele deelnemers gaan akkoord dat dit de netto prijs is van de koi. De kosten die er achteraf bijkomen voor het bijkomende verblijf in de mudpond per jaar, de kosten van transport en de kosten van importeren zullen achteraf telkens in evenredigheid aangerekend worden.

Ik zal een kleine berekening maken van de eventuele kosten om de koi te importeren binnen een drietal jaar, en die berekening kan je bij mij aanvragen als je interesse hebt. Ik maak mij ook sterk dat ik geen enkele winst zal nemen op de koi, en dat alles met een open calculatie zal gevoerd worden, dat via internet kan opgevolgd worden.

Er mag een onafhankelijk persoon aangesteld worden om de kosten op te volgen en te controleren. Het zou een mooi en nobel doel zijn, maar te mooi om waar te zijn. Het zou in principe volledig onafhankelijk werken zoals een vennootschap, en indien er iemand interesse heeft om één aandeel te kopen aan 500 euro, dan hoor ik dit graag.

Indien er slechts 10 personen zich aanmelden, dan laat ik dit niet doorgaan. Ik ben benieuwd of ik voldoende mensen kan samenbrengen om dit te doen, maar mijn twijfels zijn groot. Als er nog vragen zijn, dan lees ik dit wel via de reacties.

Hier nog eens de filmpjes van de koi die door ons geselecteerd werden:

Kohaku-02

Kohaku-08

Showa-02

Showa-07

Showa-25

Showa-35

Showa-38

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240