Schoonheid hoeft geen betoog

Schoonheid hoeft geen betoog

Een koi die ik perse wou hebben op de veiling beantwoordde volledig aan mijn verlangens van schoonheid voor een koi.

Ieder zal hier wel zijn zegje over hebben en niet iedereen zal met dezelfde ogen kijken, maar sta me toe mijn schoonheidsideaal hier te verheerlijken.

Over kwaliteit valt niet te redetwisten, kwaliteit hebben ze of hebben ze niet. Over body en patroon kan men wel redetwisten, want dat wordt door iedereen anders begrepen.

Het enige wat je kan doen is je eigen gevoelens neer te pennen en verkondigen wat je er zelf van vind, zonder dat je mening is ingegeven door voorgekauwde verklaringen en opgestelde schoonheidsidealen die in principe nooit kunnen omschreven worden, vermits ieder oog anders is.

Bekijk eerst de sanke SA-V15-1083

Ik heb deze sanke altijd geweldig gevonden, en ik zal je gewoon uitleggen waarom ik dit vind. De sanke verschafte me in eerste instantie rust. Als we over een patroon dat volledig in balans is wil praten, dan vind ik dat dit patroon voldoet aan deze eisen.

Het verblindende shiroji is volledig in balans met het stralende hi, geflankeert door een sumi waar de kwaliteit van afdruipt, ondanks het feit dat de toekomst dit nog moet vervolledigen.

Het is zeker en vast geen saai patroon…het is een uitgebalanceerd patroon waar ik tenminste de rust in vind die je zelden tegenkomt. Wil je nog een filmpje zien bij aankoop ? Dat kan…

De bouw van de koi is overweldigend te noemen, want de puber moet nog 2 jaar worden in augustus en heeft nu al de gezegende lengte van 64 cm bereikt. Het is dan ook normaal dat nog niet alle verhoudingen perfect zijn, maar dat ze nu al voldoen geeft me veel vertrouwen.

Na enkele maanden binnen te hebben gezeten heeft ze qua kleurschakering bijna nog niets ingeboet, en druipt de teri er nog steeds vanaf. De fukurin is duidelijk aanwezig, het hi stabiel van voor naar achter met een perfecte kleurschakering die nergens een zwakte vertoond.

Het sumi kan in principe niet beter zijn geplaatst, strategisch gelegen, zonder afbreuk te doen van de totaaluitstraling. De toekomst van het sumi moet de koi nog gaan verbeteren.

Het hoofd is loupe zuiver, lang en breed met de ogen feilloos geplaatst, en een backbone om U tegen te zeggen. Het tejime in de vinnen is nadrukkelijk aanwezig en geven de totaaluitstraling de perfecte touch.

Zou ik toch nog negatieve puntjes kunnen vinden ? Ja hoor, zeuren kan altijd, maar dat ga ik lekker eens niet doen. Ik ga genieten van dit wonder van de menselijke scheppingsdrang.

Ik heb het gevoel dat deze op een goede plaats terechtkomt, maar weten doe ik het niet. Hier zal in de loop van de tijd verandering in moeten komen, want met het arsenaal aan goede koi dat er nu rondzwemt, moet er succes geoogst worden.

En neen, je moet het met mij niet eens zijn....

Meer afbeeldingen

Schoonheid hoeft geen betoog: afbeelding 1
Schoonheid hoeft geen betoog: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240