Showa 4137

Showa 4137

Het zijn mooie momenten als je van een tosai een positieve ontwikkeling kunt waarnemen.

De showa waar ik het over heb kocht ik verleden jaar april als 136ste showa op deze veiling. Ze is dus nu precies 2 jaar en 1 maand of in de overgang van nisai naar sansai.

Een filmpje is op zijn plaats en het is mogelijk dat niemand ze nog herkent, want ik heb ze al geruime tijd van de website gehaald.

De reden hiervoor is dat ze in de groeivijver zit, en het heeft dan geen enkel nut om ze in de verkoop te zetten.

Ik probeer mijn groeivijver ondertussen helderder te krijgen, wat niet zo eenvoudig is. De zweefalgen zijn doortastend en geven zich niet gauw gewonnen.

Toch moest ik een afstrijkje maken, vooral om mijn gemoed te sussen, want dit is geen mudpond zoals in Japan, alhoewel ik mijn best doe om een vergelijkbaar biotoop te imiteren.

Persoonlijk vind ik het een bijzonder mooie evolutie. Natuurlijk heb ik er ook een filmpje van gemaakt. De koi is ondertussen 60 cm, wat in deze omstandigheden een goed resultaat is.

Ondanks de warmte blijft het sumi zich handhaven en stabiliseren op de showa. Dit beloofd voor de winter. Let vooral ook op de motoguru dat als tosai slechts op 1 vin aanwezig was, maar ondertussen op beide vinnen te zien is ? Zo zie je maar....

De showa moet voor mij nog niet finishen….het sumi zit op interessante plaatsen om de showa een machtig uiterlijk te geven.

Geduld is hier aan de orde, en ik heb het vermoeden dat dit wel eens een dankbare koi zou worden voor de toekomst. En dat is toch waar we het voor doen….

Het doet me eerlijk gezegd toch plezier om eens wat reacties te lezen op het nieuwsitem van gisteren....doet de creativiteit en de motivatie om een nieuwsitem te schrijven nog eens goed, want dat begon op een laag pitje te staan...

Meer afbeeldingen

Showa 4137: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240