Genieten maar van het filmpje

DEZE SHOWA WERD ZOJUIST VERKOCHT

" /> Genieten maar van het filmpje

DEZE SHOWA WERD ZOJUIST VERKOCHT

" />
Showa Momotaro nr.6 - 33 cm

Showa Momotaro nr.6 - 33 cm

De showa van vandaag behoort zonder twijfel tot de kindai showa, ofwel moderne showa. Het is de ultieme elegantie van een sanke, verborgen in de huid van een zuivere showa. Het lijkt wel een engeltje zo zuiver... Genieten maar van het filmpje

DEZE SHOWA WERD ZOJUIST VERKOCHT

Beoordeling: Rody

“Mooie koi met goede toekomst”

Even zonder gekheid denk ik werkelijk dat deze dame een bijzonder mooie toekomst tegemoet gaat. Met haar 33 cm begint ze nog maar net. Kijk b.v. naar de overgang van de witte naar de rode schubben aan de voorzijde van het hi (SASHI); dat is 2 schubben breed wat veelal inhoud dat er een uitdagende groei verwacht mag worden.

Haar lichaam is symmetrisch en loopt in een vloeiende lijn en haar staartaanzet (Ozutsu) is al behoorlijk stevig. De borstvinnen zijn juist van formaat en staan goed in verhouding tot het lichaam waarbij het zwart op de borstvinnen (Motoguru) evenredig aanwezig is. De ogen staan breed en goed geplaatst, niet teveel aan de zijkant zodat ze je blijft aankijken.

En dan het Patroon. De sneeuwwitte huid met kleine hi vlekken (Komoyo) maakt deze dame op haar jonge leeftijd al een lust voor het oog. De intensiteit van het Hi (Hiagari) is fenomenaal en ligt er dik bovenop. Het zwart (sumi) is nog niet volledig ontwikkeld (Boke) en er zal later nog heel wat sumi verschijnen (Ato-Sumi) maar het sumi wat er reeds aanwezig is ligt mooi verspreid en ligt tegen (tsubi sumi) of net op het Hi (Kasane sumi).

Er is veel wit aanwezig, wat het in mijn ogen een moderne (kindai) showa maakt. Had er graag nog een hi vlek bij gezien maar zal daar waarschijnlijk worden gevuld met Ato-sumi. Hoe dan ook, alle relativiteit valt weg bij het gevoel wat deze dame uitstraalt.

Als een klein kind zit ik met een glinstering in mijn ogen te kijken hoe zij op mijn beeldscherm rondzwemt.

Slot conclusie; Luc heeft wederom een Tategoi pur sang gepresenteerd. De waanzinnige schoonheid die deze Tategoi nu al bezit zal vele maten groter zijn en menigeen doen verblinden wanneer zij volgend jaar uit de moddervijver komt. Ik feliciteer vast diegene die dit kleine wonder tot zijn of haar collectie mag rekenen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: vanaf 11.00 tot ± 16.00 uur.
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA18-45

showa SH-NA18-45
Koi Evolutie

1411052

Archief 1411052