Simpel en effectief

Simpel en effectief

De koi in de eerste bak zijn veel levendiger op dit ogenblik als de koi in de laatste bak.

Het is dan ook zaak om trachten uit te zoeken waar dit aan kan liggen. Je begint dan alle punten met elkaar te vergelijken waardoor er verschillen zijn. We kwamen echter maar op 2 verschillen, namelijk dat de koi in de eerste bak al een jaar hier gezeten hadden, en het tweede verschil was dat de eerste bak een nieuwe RVS bakki had gekregen met een uitvoer die het water in dezelfde richting stuwde als de uitlaat van de filters.

Voorheen ging het water in de bakki, en vervolgens via een waterval in het water. In principe stuwde de uitvoer van de filters het water in een bepaalde richting (tegen de klok), maar werd eigenlijk onderbroken door de neerwaartse val van de waterval. Of dit er iets mee te maken had wisten we niet, daarom dat we het idee opperden om het water dat uit de bakki komt, in dezelde richting te sturen, zodat de stroming sterker wordt.

Zo gezegd, zo gedaan, en op de foto vind je de oplossing die we bedacht hebben om de stromen dezelfde kant op te laten kijken. Simpel en eenvoudig dus. Of het iets zal helpen aan de levendigheid van de koi weten we nog niet, maar we houden je op de hoogte. Zoals gewoonlijk tegenwoordig zet ik een filmpje op youtube om jullie een indruk te geven hoe dit in zijn werk gaat, want een filmpje zegt nog iets meer dan een foto. Klik hier om het filmpje te bekijken.

Wel kan ik je zeggen dat alle koi het fantastisch doen, lekker op 20° rondzwemmen, en bovenal dat ik dit jaar een geweldig aanbod heb gekregen. Ik ga er nog niet te veel over vertellen, want ik wacht liever eventjes tot ik de deal rond heb. Moest ik het echter rond krijgen tegen aanvaardbare voorwaarden, dan is het in ieder geval een gouden zaak, en kan ik er menig koiliefhebber ontzettend blij mee maken.

De loterij is zo goed als volledig betaald en ik zal vermoedelijk vrijdag, onder het toeziend oog van mijn kleinkinderen tot loting overgaan.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137