Sluimerend dynamiet, mijn laatste testament

Sluimerend dynamiet, mijn laatste testament

Hoe kan je het verzinnen, een titel die alles omvat, een titel die je doet nadenken en waarvan je weet dat deze door slechts één enkel persoon kan verzonnen worden.

Ik moest gisteren nog een aantal boeken op gaan halen bij een oude bekende, een man die aan de bakermat van Interkoi heeft gestaan…Rini Groothuis.

Hij stond mee aan de wieg van Interkoi, en wie herinnert zich niet zijn bulderende stem, zijn ongekend innemende verhalen, zijn overweldigende verteltrant.

Rini was de verpersoonlijking van degelijkheid, vertrouwen en kon onmenselijk genieten van alles wat met koi en karpers te maken had.

Het afscheid had, door omstandigheden die vooral met commerciële zaken te maken had, wat scherpe kantjes, maar die werden gisteren op verstandige wijzen afgeslepen.

Het is ondertussen al enkele jaren geleden dat we elkaar gezien hadden, en ik had het gevoel dat Rini blij was dat hij me zag. Tja, ik sta bekend als een harde joekel, maar ben door de ouderdom toch een softie geworden, en ik moet eerlijk toegeven dat het ook mij plezier heeft gedaan.

Ik kwam op een emotioneel moment terug in the picture, want zijn broer was juist overleden en zelf was Rini ten prooi gevallen aan een hartaanval, die zijn leven toch heeft beïnvloed.

Volgende week moet hij opnieuw onderzocht worden en is het mogelijk dat er weer moet gedotterd worden. Het leven eist zijn tol.

Hij was vermagerd, dat was het eerste wat me opviel, maar zijn stem en zijn verhalen hadden niets van charme verloren, en iedereen die Interkoi vanaf de beginfase gevolgd heeft, kan zich nog de stem zoals een klok herinneren.

De website is doorspekt met zijn verhalen en als je in het verleden duikt kan je alles terugvinden vanaf 2007 tot en met….

Ik had mijn normale camera niet bij maar kon het toch niet laten om een filmpje met mijn telefoon te maken om zijn nieuwe boek voor te stellen Sluimerend Dynamiet, mijn laatste testament..

Ik vermoed dat veel mensen hier nog met plezier naartoe zullen kijken en ik denk dat nostalgie de overhand zal halen. Een kleine inzage in zijn werk.

De koi staat op een laag pitje ten huize Groothuis, zoals je kan zien op het filmpje, maar toch zwemmen er nog een viertal koi en karpers rond in de groene fantasie. Ik werd getroffen door de "sluimerende" levensbeschouwing van Rini, want de hartaanval en de ouderdom hebben hun tol geëist.

Ik proefde melancholie en een zeker verlangen naar sociaal contact dat eigen is aan Rini. Hij is niet de asociale joekel zoals ik zelf ben, die altijd graag alleen is en weinig behoefte heeft aan compagnie, neen Rini is graag onder de mensen en hunkert naar menselijk contact.

Ik heb hem dan ook voorgesteld om nog eens langs te komen als hij zich eenzaam voelt, want tenslotte is er een band die moeilijk los te weken is. Het zal een tijdje duren misschien, maar als hij komt, zal ik het melden en wie graag nog eens een praatje maakt met Rini is dan altijd welkom.

De laatste boeken van Nishikigoi Symfonie heb ik ondertussen opgehaald. Ik hoop natuurlijk dat ik ze nog kan verkopen, maar ik weet uit ervaring dat het moeilijk zal zijn. Niet belangrijk….

Van zijn laatste boek, sluimerend dynamiet, ik kan maar niet genoeg krijgen voor deze prachtige titel, zijn er ondertussen 1500 verkocht, iets wat in deze digitale tijd enorm veel is. Zelf wil ik misschien ook eens een boek schrijven....wie weet....de memoires van....maar dan zul je totaal andere facetten tegenkomen dan bompa en zijn koi....

De prijs hiervan is 45 euro, en kan je altijd rechtstreeks bij hem bestellen. Het kan niet anders dat het een boek is zoals maar één man het kan schrijven, namelijk Rini Groothuis

Ik heb misschien nog een ander voorstel !

Voor diegenen die een dubbelslag willen slaan bied ik het boek ‘Sluimerend dynamiet” en “Nishikigoi Symfonie” aan als pakket voor de exclusieve prijs van 90 euro, en zal het persoonlijk door Rini ondertekent worden ter plaatse als hij op bezoek komt.

Wanneer dit precies zal zijn, is door de omstandigheden nog niet bekend, maar als je hiervan gebruik wil maken, geef me dan een seintje en ik zorg dat beide boeken samen kunnen opgehaald worden op bepaalde dagen in het bijzijn van Rini, die dan ter plaatse de boeken zal ondertekenen.

Dan nog een klein woordje van deze harde joekel: Rini, als je je eenzaam voelt, of je hebt behoefte aan gezelschap,kom rustig af, je bent ten allen tijde welkom. De wereld is in een andere dimensie getreden wat betreft de samenleving en de digitale onwerkelijkheid, maar toch zijn er nog voldoende mensen die snakken naar hoe het vroeger was. Je bent tenslotte een belangrijk persoon geweest in de wereld van Interkoi.

TENSLOTTE

Wil ik nog even meedelen dat alle koi hier het geweldig naar hun zin hebben. Ik heb zelden jaren meegemaakt dat ik het gevoel heb dat alle koi zich bijzonder goed in hun vel voelen en ze laten dit ook zien.

De opnieuw opgestarte groeivijver is een lust voor het oog en als je ze wat voer geeft wordt je onmiddellijk getroffen door een gelukzalig gevoel als je de koi ziet genieten.

Ik ben blij dat een gevoel van warmte overheerst bij het zien van de speelse koi na 12 jaar trouwe dienst. Genieten jullie er ook maar van.

Meer afbeeldingen

Sluimerend dynamiet, mijn laatste testament: afbeelding 1
Sluimerend dynamiet, mijn laatste testament: afbeelding 2
Sluimerend dynamiet, mijn laatste testament: afbeelding 3
Sluimerend dynamiet, mijn laatste testament: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240