Sneller dan verwacht

Sneller dan verwacht

Ik had er niet bij stil gestaan, maar volgende week komt er plotseling de shinkokai show te voorschijn op mijn kalender.

Dit jaar heb ik toch besloten om nogmaals mee te doen. Ik zal er niet met een stand aanwezig zijn dit jaar, maar enkel met een Jumbovat. Vandaag ga ik wat koi meten om in te schrijven. Ik heb er een aantal geselecteerd, en zal ze vandaag eens meten, zodat ik ze vooraf kan doorgeven.

Ik heb er 13 op mijn lijst staan, maar dat vind ik wat te veel. Ik lees in het wedstrijdreglement dat de maten telkens van 10-20 en daarna van 21-30 cm zijn, met andere woorden is het verstandig om die koi te elimineren die juist 51 of 21 cm zijn, want zij komen vermoedelijk wat te kort in die klasse. Hier nog wat algemene informatie over de show:

De All European Shinkokai Koi show gaat indoors!

Op 10,11 en 12 mei 2013 organiseert KOI 2000 de 3e editie van de All European Shinkokai Koishow in evenementencomplex De Broodfabriek te Rijswijk Zuid Holland.Tijdens dit kleurrijke evenement draait alles om een internationale schoonheidswedstrijd voor gekleurde karpers, de fantastisch mooie Nishikigoi. Naast deze voor Europa unieke koishow is er ook een consumentenbeurs, waar alles te vinden is op het gebied van vijvers, tuinen en Koi. Maar ook is er aandacht voor bonsai, kunst en Japanse cultuur. Een beautycontest voor Koi, de eerste europese bonsaiwedstrijd en een grote consumentenbeurs op koi- vijver- en tuingebied. Dat is zo’n beetje wat u kunt verwachten, dus voor iedereen wat wils.

De mooiste Koi van Europa

De koishow is een schoonheidswedstrijd voor gekleurde karpers en al jaren een belangrijke pijler van het evenement. De koishow wordt volgens de regels van de ‘Shinkokai’ gespeeld. Shinkokai staat voor Zen Nihon Nishikigoi Shinko Kai, het wereldwijd geroemde verbond van koikwekers dat onder meer de grootste koishow ter wereld organiseert. In The 3rd All European Shinkokai Koi Show gaat de internationale jury met andere woorden op zoek naar de mooiste Koi van Europa. Er worden vele honderden deelnemende Koi verwacht, in lengte variërend van 10 cm tot meer dan 1 meter.

Sfeervolle consumentenbeurs

Op de consumentenbeurs vind je alles op het gebied van vijvers, tuinen en Koi. De aanwezige handelaren, fabrikanten en hobbyverenigingen voorzien je graag van goede raad of een fijn gesprek. Of je nu op zoek bent naar primeurs, koopjes of dat ene advies, je bent hier altijd aan het juiste adres! Op de sfeervolle beursvloer wordt tevens uitgebreid aandacht besteed aan tuindecoraties, tuinmeubilair en bomen en planten, bonsai, kunst, wellness, en Japanse gebruiken en heerlijkheden.

- Meer dan 10.000 m2 tuin- koi- en vijverplezier

- Tientallen stands

- Meer dan 500 van Europa’s mooiste Koi in de All European Shinkokai wedstrijd

- Vele noviteiten

- Honderden exotische tuinplanten, waterplanten, vormbomen en bonsai

- Tientallen workshops, lezingen en demonstraties

- Alles over Japan en de cultuur en gebruiken uit het Land van de Rijzende Zon

Locatie

Evenemetnencomplex De Broodfabriek, Volmerlaan 12, Rijswijk (Zuid Holland)

Meer info? www.europeanshinkokai.com

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240