Special voor een klant.

Special voor een klant.

Ik weet dat het soms moeilijk is om langs te komen, daarom even deze update van één van zijn showa.

Aangekocht als tosai van 37 cm in april vorig jaar, verbleef deze een extra jaar in de betonnen vijvers van Momotaro.

Het filmpje toont de showa als tosai, en daarna zoals ze nu bij mij is. Ik heb helaas niet de mooie lichtinval en het goede weer van Japan, maar je kan goed de evolutie zien van deze showa.

Een dochter van Red Tiger, nu 60 cm, oogt bijzonder gezond, en ik hoop dat de eigenaar weet wat hij aangekocht heeft, want deze koi heeft nog bijzonder veel potentie. Het zijn niet van die koi die stil blijven staan op 60-65 cm, maar mits goede opvang en begeleiding niet alleen bijzonder groot, maar ook nog eens bijzonder goed kunnen worden.

In mijn ogen een schot in de roos. Wat ik zie is een kwaliteitskoi met een bijzonder sterke huidkwaliteit en een koi die ooit wel de 80 cm kan beheersen. Geloof me, zoveel zijn er niet hoor die de grens van de 80 halen…wel met woorden, niet met daden…en laat ons dan nog niet spreken over 90 cm...

Trouwens over kiwa en sashi is hier ook niet veel op aan te merken hoor ! En mijn persoonlijke mening is nog altijd dat het patroon je aan moet spreken, en het patroon van deze showa vind ik bijzonder aantrekkkelijk.

Ondertussen zijn ze volop met het selecteren van de nieuwe koi voor volgend jaar. Het nieuwsitem van onlangs was de voorbode van de foto's die ik hier nog even laat zien. Hier zie je hoe de culling in zijn werk gaat.

Culling is eigenlijk niet meer of minder dan de koi selecteren, waarbij men de visjes die de selectie niet hebben doorstaan vernietigt worden. Zoals je ziet zijn er redelijk wat mensen aanwezig om de eerste culling te doen.

Hoe dikwijls deze selectie plaatsvind is mij niet helemaal duidelijk, misschien dat ik wat meer info hierover vraag de volgende keer dat ik kom. Wel is het duidelijk dat de selectie doorgaat totdat men momenteel aan de veilingvissen komt, en de koi die men nooit te zien krijgt, die ofwel zelf gehouden worden, ofwel misschien heel duur verkocht worden…

Opendeurdagen 17 mei

Vergeet je niet in te schrijven voor de opendeurdagen van 17 mei. Vermits ik altijd een barbecue organiseer is het nodig te weten hoeveel mensen er komen. Dus graag inschrijven voor 10 mei, zodat ik de nodige voorbereidingen kan treffen.

Ik ben zondag open van 10.00 tot 12.00 uur. Het kan altijd wat uitlopen natuurlijk....

Meer afbeeldingen

Special voor een klant. : afbeelding 1
Special voor een klant. : afbeelding 2
Special voor een klant. : afbeelding 3
Special voor een klant. : afbeelding 4
Special voor een klant. : afbeelding 5
Special voor een klant. : afbeelding 6
Special voor een klant. : afbeelding 7
Special voor een klant. : afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137