the opensales day after

The opensales day after

De opensales dag was volgens mij een groot succes. Ik weet niet hoe anderen het ervaren hebben, maar ik heb van de dag genoten.

Het systeem was voor velen een onbekende faktor, en sommigen waren misschien teleurgesteld, maar de verdeling van de aangeboden koi was zo eerlijk als maar kon zijn.

Ik denk dat iedereen het er mee eens was, dat ik niet gelogen heb over datgene wat ik verteld had, namelijk dat de koi zeker en vast hun prijs dubbel en dik waard waren. Ik hoop maar dat ik in de toekomst nog eens de gelegenheid krijg om dit soort koi te mogen selecteren, dan zou ik nogmaals een dag zoals deze kunnen organiseren.

De aangeboden koi

De opkomst was hoger dan ik verwacht had. Het was onmogelijk om dit in mijn eentje te doen, en ben dan ook blij dat ik op de steun heb mogen rekenen van enkele mensen die mij spontaan hebben geholpen, met name Roland, Polleke, Rudy en Arjan, mijn vrouw natuurlijk, en ook alle anderen die een handje hebben toegestoken.

De sfeer was vrij en ongedwongen, en de combinatie Nederland - België zorgde voor de nodige animo. Er waren verschillende mensen die ik voor de eerste keer zag, en ik hoop niet dat ik iemand ben vergeten te begroeten. Weinig poeha, geen dikkenekkengedoe, rechttoe rechtaan, zoals ik het het liefste heb, en zoals ik ben. Ik had mijn handen vol, en probeer toch altijd mijn beste beentje voor te zetten.

Sfeerfilmpje van de opensales.

Als ik het filmpje bekijk valt me steeds op dat ik precies zo lelijk kijk, je zoudt er schrik van krijgen. Bij deze wil ik even rechtzetten dat dit mijn gezicht is, en ik kan er gewoon niet aan doen dat ik zo lelijk kijk....het is "the story of my live"....

Alle koi werden boven verwachtingen verkocht. Ik had zeker gedacht dat er niet veel briefjes in de enveloppen zouden gestoken worden, maar bij sommige enveloppen zaten er toch bijna 10 briefjes in, een teken dat de koi gewenst waren. Dit is dan ook weer een leerschool voor mij om te zien wat de wensen zijn van de koiliefhebbers.

Het spijtige is natuurlijk dat er slechts 1 winnaar was, en de rest een beetje ontgoocheld. Slechts éénmaal heb ik gezien dat er iemand 2x zijn nummertje in dezelfe enveloppe heeft gestoken, maar daar ken ik hem voor...het is hem vergeven...

Bij de veiling had ik iets meer support gewenst, maar ik weet uit ervaring dat een veiling in onze landen niet werkt. Slechts een 5-tal mensen deden mee, en dat was iets teleurstellend. Tenslotte werd de showa voor 350 euro verkocht aan Peter, en Leo werd de winnaar van het 99 euro pakket, want hij had het juiste bedrag van de verkoop geraden in één van de vorige nieuwsitems.

Veiling showa

De getoonde ginrin showa lieten zich van hun beste kant zien, en persoonlijk blijf ik ervan genieten, maar helaas, het bekende verhaal....ginrin blijft ondergewaardeerd, en er werd er slechts eentje verkocht.

De ginrin showa

Ik blijf bij mijn standpunt dat ginrin en doitsu ondergewaardeerd blijven door de voortdurende informatiestroom dat iedereen zegt "ik vind dit niet mooi". Het is volgens mij een soort geïndoctrineerd gegeven dat zich gevestigd heeft in het geheugen van de koiliefhebbers. Het wordt bij het begin van de koihobby als een paplepel ingegeven en men geraakt er niet meer van af....

Ik ga hier toch eens een kleine wedstrijd voor organiseren en zal 19 mensen zoeken die bereid zijn om dit jaar één van deze ginrin showa aan te kopen met als doel te zien wat deze in de toekomst kunnen brengen. Ik vraag je op dit ogenblik om mij een mail te sturen, en ik ga in de loop van de dag een systeem bedenken hoe ik dit ga verpakken, maar je krijgt er zeker een antwoord op. Of ik geef het antwoord persoonlijk, of ik maak er een happening van.

Bij deze dus de oproep: wie er mee wil werken aan het ginrin project, stuur me een mail, werk mee aan de ontwikkeling en opvolging dit jaar van deze ginrin, en je krijgt een speciaal aanbod van mij dat niet kan geweigerd worden. In totaal komen 19 mensen in aanmerking om mee te doen met dit proefproject, en de aanbieding zal bijzonder interessant zijn. Ik ga het "The Ginrin Legend" noemen.

Ondertussen was Mike ook aangekomen met zijn voer dat ik aangeboden had enkele dagen geleden. Er werd een 650 kg verkocht, en de mensen hebben hun voordeel ermee gedaan. De bijgeleverde tonnen waren trouwens van uitstekende kwaliteit, dat enkel een meerwaarde gaf aan de gecentralisseerde aankoop. Nogmaals doen volgend jaar...

Zoals ik ook aan de mensen ter plaatse heb medegedeeld, moesten de koi niet opgehaald worden, maar konden de mensen hun koi laten zitten tot er betere, lees warmere, tijden zijn aangebroken. Laat ons afspreken dat de buitentemperatuur van je vijver rond de 14-15° is, maar dat je ze dan op afspraak ook op komt halen.

Achteraf werden er nog een aantal koi gebowl, voor de mensen die een koi gewonnen hadden, en ook nog enkele koi die gisteren verkocht werden. Nadien werd er nog een hele tijd nagepraat en gekeuveld. Uiteindelijk was het pas 17.30 uur - 18.00 uur dat alles gedaan was, en ik kon terugblikken op een geslaagde dag.

Dit doet me terugdenken aan mijn beginjaren dat ik iedere week een aantal koi in een bowl tentoonstelde en er probeerde er een klantenkring mee op te bouwen. Er zijn nog veel van deze mensen overgebleven, en sommigen hebben me verlaten, maar het gevoel is nog hetzelfde. De opensales hebben me veel plezier gedaan, en geven me de nodige voedingsstoffen om op hetzelfde elan verder te gaan. Ik bedank dan ook alle aanwezigen voor de fijne dag, want het zijn jullie die deze dag zo fijn maken.

Bovendien heb ik een goed gevoel dit jaar, waarom kan ik je niet vertellen, het is gewoon een kwestie van gevoel. Er is een bepaalde druk van mijn schouders, en ik ga dit jaar het jaar van de bevrijding noemen. Ik heb er weer plezier in, en ga de mensen proberen mee te laten genieten van mijn plezier.

Meer afbeeldingen

the opensales day after: afbeelding 1
the opensales day after: afbeelding 2
the opensales day after: afbeelding 3
the opensales day after: afbeelding 4
the opensales day after: afbeelding 5
the opensales day after: afbeelding 6
the opensales day after: afbeelding 7
the opensales day after: afbeelding 8
the opensales day after: afbeelding 9
the opensales day after: afbeelding 10
the opensales day after: afbeelding 11
the opensales day after: afbeelding 12
the opensales day after: afbeelding 13
the opensales day after: afbeelding 14
the opensales day after: afbeelding 15
the opensales day after: afbeelding 16
the opensales day after: afbeelding 17
the opensales day after: afbeelding 18
the opensales day after: afbeelding 19
the opensales day after: afbeelding 20

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240