Tijd is een relatief begrip

Tijd is een relatief begrip

Gezellige dagen vliegen zo voorbij, zo ook 12 december 2010.

Het is voortaan routinewerk geworden om alles op tijd klaar te hebben, maar toch ben je blij dat alles weer in orde is. Het is trouwens niet Interkoi die het een geslaagde dag moet laten worden, het zijn de mensen die er een gezellige dag van moeten maken.

Ik ben trouwens blij dat er uiteindelijk nog meer dan 80 mensen zijn afgekomen op deze jaarlijkse decemberbijeenkomst. Voor de verrassing had ik ditmaal voor een frituurkotje gezorgd. Blijkbaar een goed idee, want iedereen kon de frietjes met stoofvlees of ander gebak goed smaken. Nadien werd er nog een ijstaart aangesneden die ik speciaal voor dit evenement heb laten maken.

Zoals alle plezierige dagen, is tijd een onbegrijpbaar element, want soms duurt één minuut verschrikkelijk lang, maar vliegen dagen zoals deze voorbij. De mensen die hun koi hebben laten overkomen konden even genieten van hun aanwinst, want voor velen was het de eerste keer dat ze hun koi zagen. Ik denk dat iedereen tevreden was over hun aanwinst, en eerlijk gezegd denk ik niet dat er ook maar één koi tussenzat die het predikaat van betere koi niet verdiende.

Na veel aandringen werd er op het einde besloten om toch nog even enkele koi te bowlen die als nisai door ons werden geselecteerd, en nu als sansai en yonsai thuis kwamen. Ik heb een compilatie gemaakt van de koi die buiten zaten, en je ziet achtereenvolgens een tategoi pur sang van Dainishi, nu sansai en toch bijna 65 cm, volgens mij te zien aan de grootte in de bowl.

Deze koi kwam helaas aan met een staart die beschadigd was en waarvan het bovenste gedeelte één centimeter van boven ingescheurd en naar achter toe verdwenen is. Maarten Lammens echter beweerde dat dit volledig terug in orde komt. Mijn kleindochter Lisse moest zich natuurlijk ook laten zien, en probeert continue de show te stelen. De volgende is een ontzettend mooie Yamatoya kohaku met de naam Yamatenka, een yonsai van 74 cm, en met een body en uitstraling om U tegen te zeggen. Een van mijn absolute lievelingetjes.

Tja, wat dan te zeggen van de onvoorstelbare charmante Wolverine, een yonsai showa van Takigawa. Een juweeltje dat je nog lang mag koesteren en bewonderen. Een koi die ik met volle overtuiging heb gekocht en die iedere verwachting heeft waargemaakt.

Een sansai maruten kohaku van Momotaro steelt nadien de show. Met haar 64 cm op dit ogenblik werd ze verleden jaar aangekocht op de veiling van november. Ze heeft nog geen eigenaar gevonden, maar zo erg vind ik dit zelf niet. De jumbo aspecten zijn zeker aanwezig. Na de maruten kohaku zie je de nidan kohaku met neus van Yamatoya, ook sansai en 64 cm, is dit toch één van onze lievelingsbeestjes die nog niet verkocht zijn. Geef deze nog 2-3 jaar tijd in een goede vijver en dan begrijp je wat Yamatoya kan produceren.

Last but not least en zeker niet de minste, een dijk van een koi, namelijk een Dainishi showa uit de sakura bloedlijn. Sansai en naar schatting ook een 65 cm, wordt dit een showa die velen ambieren. Iedereen was gecharmeerd door haar verschijning, en de tekening van het spinneweb op haar hoofd, toverde een gelukzalige glimlach op ieders mond.

De koi die binnen zaten heb ik niet op film gezet, wegens te veel volk en de beperkte ruimte, maar als er mensen zijn die filmpjes gemaakt hebben van de koi die gebowld zijn, zet ze op youtube, en stuur me even de link door, zodat wij ook kunnen genieten.

Ik hoop dat iedereen tevreden was, en dat ik niemand per toeval genegeerd heb, buiten Barry die blijkbaar telkens van mij ging lopen, maar die ik wel op de foto gespot had. Ik ben blij dat een deel van de veluwe kliek weer aanwezig was, en natuurlijk ook de trouwe klanten van interkoi die mede het succes van interkoi bepalen. En als je denkt dat de mensen zich niet geamuseerd hebben, dan bekijk je nog maar eens deze filmpjes. Als deze je niet overtuigen, dan weet ik het ook niet meer.

De zware jongens deel I

De zware jongens deel II

Meer afbeeldingen

Tijd is een relatief begrip: afbeelding 1
Tijd is een relatief begrip: afbeelding 2
Tijd is een relatief begrip: afbeelding 3
Tijd is een relatief begrip: afbeelding 4
Tijd is een relatief begrip: afbeelding 5
Tijd is een relatief begrip: afbeelding 6
Tijd is een relatief begrip: afbeelding 7
Tijd is een relatief begrip: afbeelding 8
Tijd is een relatief begrip: afbeelding 9
Tijd is een relatief begrip: afbeelding 10
Tijd is een relatief begrip: afbeelding 11
Tijd is een relatief begrip: afbeelding 12
Tijd is een relatief begrip: afbeelding 13
Tijd is een relatief begrip: afbeelding 14
Tijd is een relatief begrip: afbeelding 15
Tijd is een relatief begrip: afbeelding 16
Tijd is een relatief begrip: afbeelding 17
Tijd is een relatief begrip: afbeelding 18
Tijd is een relatief begrip: afbeelding 19
Tijd is een relatief begrip: afbeelding 20
Tijd is een relatief begrip: afbeelding 21
Tijd is een relatief begrip: afbeelding 22
Tijd is een relatief begrip: afbeelding 23
Tijd is een relatief begrip: afbeelding 24
Tijd is een relatief begrip: afbeelding 25
Tijd is een relatief begrip: afbeelding 26
Tijd is een relatief begrip: afbeelding 27
Tijd is een relatief begrip: afbeelding 28
Tijd is een relatief begrip: afbeelding 29
Tijd is een relatief begrip: afbeelding 30
Tijd is een relatief begrip: afbeelding 31
Tijd is een relatief begrip: afbeelding 32
Tijd is een relatief begrip: afbeelding 33

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137