Tijd om te meten

Tijd om te meten

We hadden beloofd om te meten, maar we hebben eigenlijk meer gepraat en tussendoor wat gemeten. Het moest zo interessant maar niet zijn.

Polleke had zijn digitale meetapparatuur meegebracht, en daarmee zijn we eerst aan de slag gegaan om het putwater te meten, want dat was het belangrijkste. Volgende waardes werden opgetekend:

NH3 = <0,03 (ammoniak)

KH = laag

GH= 5.6

NO3= <0,05 (nitriet)

NO2=<0,05 (nitraat)

Daarna hebben we enkel de ammoniak in enkele vijvers gemeten en deze was overal lager dan 0,03 terwijl de nitraat in de vijvers overal tussen de 3 en de 6 mg was. De PH hebben we niet gemeten, want die is altijd en overal rond de 8.

Dat wat betreft de informatie van het digitaal meten. Ik krijg de vertegenwoordiger van Hanna begin januari over de vloer, en dan zal ik een aanbod doen wat betreft de meest uitgebreide hanna meter, met een prijsaanbieding.

Indien er mensen zijn die eventueel interesse hebben, dan kunnen ze me een mail sturen. Ik moet minimaal 3 Multi Range fotometers kunnen verkopen om van de grootste korting te kunnen genieten, maar ik heb nog enkele ideetjes om de aanbieding nog interessanter te maken. Het is een éénmalige aanbieding, en zo goed als nooit kan je dit toestel nog aankopen voor de prijs die ik zal samenstellen, aan U de keuze.

Voor de rest is het de ganse namiddag altijd over koi gegaan met de nodige discussies die altijd interessant zijn om te volgen. Vooraf had ik enkele onderwaterfilmpjes gemaakt. Ik weet dat er mensen zijn die dit niet graag zien, maar ik vind het geweldig om te zien.

Dit filmpje duurt 6.23 min. en is een sfeerbeeld van de onderwaterwereld in de vijvers 5 - 6 en 7, de ingewijden kennen deze vijvers. Wie voor onderwaterfilmpjes is, zeg het me, wie er niet voor is, zeg het me ook ! Ik ben benieuwd wie het hier haalt...

Voor de rest hebben we een aantal koi gebowld om te bekijken. Frank was geinteresseerd in een showa van Momotaro, en dit was ook de showa waar ik een boontje voor heb. Ondanks zijn witte broek, en het minpuntje van het secundair hi op zijn staart heeft deze showa toch een bepaalde uitstraling.

Kunst is om het secundair hi weg te werken, en hopen dat het sumi zich op het staartgedeelte doorzet, en dan zou je toch wel eens over een bijzondere interessante showa kunnen beschikken. Toeval of niet, was er ook iemand die me achteraf een mail stuurde met de vraag of deze showa 80 cm. zou kunnen worden.

De eerlijkheid gebied me om te zeggen dat ik dit niet zou durven beweren. Ik hou het altijd op 70-75 cm, maar met de genen van deze showa en met het lange hoofd en stevige backbone zou deze toch een flinke beurt kunnen maken. Veel is uiteraard ook afhankelijk van de nazorg of de plaats waar deze terechtkomt, maar deze kan me zeker en vast bekoren, ik heb iets met deze showa...

Voor William heb ik even zijn showa gebowld. Die Ueno koi doen het momenteel bijzonder goed. En mij lijkt het dat het sumi stilaan aan het infiltreren is. Moeilijk te zien als je ze elke dag ziet, maar de kern van de schub is volgens mij langzaam zwart aan het worden. Mooie showa William, je gaat er nog veel plezier aan hebben.

Voor mezelf heb ik nog even enkele andere showa van Ueno gebowld, gewoon om even met de mensen te bekijken, maar ook om te controleren. Onze aandacht was vooral op het hi gevestigd, en zeg nu zelf, dit is toch een bowl met bijzonder interessante showa, of ben ik nu verkeerd ? Het mooie, maar tevens ook het moeilijke is het feit dat deze showa totaal anders zijn dan de Momotaro showa die ik gewoon ben. Maar stilaan begin ik ze te lezen...

Voor de big fish liefhebbers hebben we dit kanon van Takigawa nog even gebowld, en deze bijzonder fijne chagoi waar Polleke stilaan verliefd op werd...

Al bij al een fijne zaterdag middag met fijne mensen. Ik moet wel even melden dat ik volgende week zaterdag NIET open ben. Mijn vrouw is dan jarig en ik verplaats de zaterdagmiddag naar zondag tussen 10.00 en 13.00 uur indien er toch mensen zijn die langs willen komen.

Bedankt voor het meten Polleke...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137