Tijd voor Sekiguchi

Tijd voor Sekiguchi

Ik denk dat het de laatste koi zijn die nog niet voorgesteld werden, tenminste dat denk ik toch want het was een heel kluwen dit eindejaar. Ben ik tevreden ? Ik moet eerlijk zeggen dat ik een beetje teleurgestelt was over de sekiguchi.

Ik had iets meer verwacht van Narita san. Niet dat ze niet mooi zijn, best heel mooie showa, maar qua ontwikkeling, en daarmee bedoel ik groei, vrij beperkt. De meesten zijn 4 tot 6 cm gegroeid. Misschien is dit normaal en misschien is dit zelfs beter voor de koi.

Maar het past eigenlijk niet in mijn denkbeeld van groeipotentie omdat ik altijd overweldigt ben van de groeicapaciteiten van 15 tot 20 cm van de jumbo tosai die ik gewoonlijk aankoop. Het is dus even aanpassen.

Ik heb de eigenaars al op de hoogte gesteld, en ik ben blij verbaasd dat ze er geen probleem mee hebben. Ze formuleren het zo dat ze de natuurlijke groei vooropstellen op het geforceerde gebeuren. Laat ons  hopen dat ze gelijk krijgen en dat ze een goede en gezonde ontwikkeling zullen maken.

Ik heb ze niet allemaal gemeten, maar  ik heb de kleinste en de grootste gemeten om een oordeel te kunnen geven en de kleinste, de tancho was 19 cm, de grootste 26 cm. De meesten waren tussen de 24 en 26 cm zo op  het zicht te zien.

Ik ben in vroegere jaren enkele keer bij de Sekiguchi broeders geweest, en was altijd best gecharmeerd met hun aanbod. Ik was altijd onder de indruk van hun pearl kohaku die ik echt graag wou aankopen, maar gewoonlijk boven budget. 

Ik heb de showa van Sekiguchi allemaal even samen in de bowl geplaatst en gefilmd, wat je in dit filmpje kan zien, en nadien heb ik ze allemaal afzonderlijk gefilmd zodat iedere klant zijn koi kon bekijken; Van de 10 aangekochte showa werden er 5 verkocht, dus er blijven er nog 5 over.

Showa Sekiguchi SH-NA23-04

Showa Sekiguchi SH-NA23-07

Showa Sekiguchi SH-NA23-08

Showa Sekiguchi SH-NA23-11

Showa Sekiguchi SH-NA23-15 (verkocht)

Showa Sekiguchi SH-NA23-20 (verkocht)

Showa Sekiguchi SH-NA23-24 (verkocht)

Showa Sekiguchi SH-NA23-25 (verkocht)

Showa Sekiguchi SH-NA23-54

Showa Sekiguchi TA-NA23-04 (verkocht)

Misschien een goede gelegenheid om de overige even aan te bieden en eventuele geïnteresseerden wakker te maken. Ik zal de nieuwe filmpjes zo dadelijk onder hun respectievelijke codenummer plaatsen, dan is alles weer uptodate. Bijgaande foto is uit een ver verleden (2009).

Ik had nog wat foto's gevonden van de pearl kohaku die ik zo mooi vond, en dan nog een 2-tal showa die we toen uitgekozen hadden. Helaas heb ik de filmpjes niet meer van deze showa, maar misschien kan Jack me nog een filmpje opsturen van de linkse....

Van Matthijs kreeg ik nog de codenummers en de filmpjes door toen we daar gingen selecteren. Dit is het filmpje van de selectie, nog altijd mooi om te zien. De koi die we als tategoi hadden aangekocht waren deze koi: 1403079 en 1403080, dus  koi nr. 79 en nr. 80  in maart 2014 geselecteerd.

De toen aangekochte koi kan je nog vinden onder de codenummer 1403050 - 1403051....enz tot 140308. Helaas ontbreken de filmpjes door het genereuze toedoen van YouTube, ik word nog steeds kwaad als ik eraan denk. Al deze koi zouden nu 10 jaar zijn. Benieuwd of ik nog iemand kan bereiken die er van gekocht hebben.

 

Meer afbeeldingen

Tijd voor Sekiguchi: afbeelding 1
Tijd voor Sekiguchi: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml