Tof en gezellig

Tof en gezellig

We zijn in een periode gekomen dat er natuurlijk niet veel te beleven is. Noem het een overgangsperiode.

Gelukkig heb ik enkele trouwe supporters, en dan blijft het een gezellige middag. Koffiekoeken erbij, kacheltje aan, en maar discussiëren over koi en over het koigebeuren.

Stephan en Joyce kwamen op bezoek met hun 2 tategoi, Polleke, de Martin en Chris kwamen ook even langs. Een dankbaar onderwerp was de website van Interkoi, specifiek de reacties waar af en toe met scherp geschoten wordt.

Is dit een probleem ? Zelf vind ik het helemaal niet erg, want ik schiet ook graag af en toe met scherp, maar ik heb door te tijd wel geleerd iets te nuanceren, en vooral te relativeren. Er zijn personen die nooit reageren, er zijn personen die regelmatig reageren, en ik ben die personen dankbaar...

Vermits ik zelf de nieuwsitems altijd schrijf, en dit niet altijd van een leien dakje gaat, moet ik af en toe improviseren en ik begrijp dat niet ieder nieuwsitem interessant kan zijn. Toch stel ik prijs op reacties, en als ik weinig reacties krijg stelt me dit teleur. Een reactie van lezers, is voor mij een aanmoediging om iedere dag iets te schrijven, het is de brandstof voor mijn motor.

Het is ondertussen een tweede natuur geworden...Hoe gaat dit in zijn werk ? Normaal weet ik nog niet welk nieuwsitem ik zal schrijven. Als er iets gebeurd is, is het makkelijk, want dan zet ik me voor mijn computer en mijn vingers beginnen te ratelen.

Als het echter een overgangsperiode is zoals nu, moet ik gaan improviseren, en grijp ik iedere mogelijkheid aan om toch een nieuwsitem in elkaar te flansen. Ik ben dan ook altijd dankbaar als ik af en toe mails krijg van koiliefhebbers over hun vijver, hun overkapping, hun koi, het maakt niet uit.

Ik sta iedere dag om 6 uur op, neem mijn ontbijt, en dan pas begin ik aan mijn nieuwsitem. Soms vloeit het uit de pen, soms gaat het langzaam en weet ik niet goed wat schrijven. Ik bereid echter nooit iets voor, en wat je leest is datgene wat ik onmiddellijk opschrijf. Tegenwoordig lees ik het af en toe eens na, en zal ik wat verbeteren of aanpassen, want ik moet zien dat ik niet teveel "t" of "dt" fouten maak, maar gewoonlijk komt het recht uit de pen...

Over het algemeen komen er gemiddeld 6-700 mensen mijn website bezoeken. Binnenkort ga ik weer naar Japan en dan stijgt het bezoekersaantal naar 8-900 mensen. Het is mijn wens om dit zo te blijven handhaven, wat op dit ogenblik niet makkelijk is tussen al het facebookgeweld...

Ik kreeg toevallig vandaag nog een mail aan van iemand waar ik via de reacties wat scherpe confrontaties heb gehad. Een deel van zijn mail was als volgt: Hoi Luc, ondanks strubbelingen in het verleden tussen ons wil ik je toch even vermelden dat ik je newsletter met plezier lees,. Gewoon doorgaan, top

Het doet me plezier om een mail zoal deze te ontvangen, en het is tevens een goede leerschool voor mij om verstandiger om te gaan met bepaalde situaties.

Genoeg gepalaverd over mijn website, terug naar de koi. Ik heb een mooi filmpje gekregen van Jack, en het filmpje laat het afvangen van een mudpond zien. Het filmpje werd gemaakt door Nishikigoi TV, en hier kan je eigenlijk precies zien wat een mudpond eigenlijk inhoud...namelijk modder, modder en nog eens modder.

Bekijk het filmpje het is de moeite om te bekijken, want het is gemaakt met een camera op de kop. Zoals je nu de koi ziet, zal je ze dus nooit meer te zien krijgen. Het is in principe het mooiste moment uit het leven van een koiliefhebber.

Je hebt de koi maandenlang niet gezien, je bent nieuwsgierig hoe ze uit de mudpond komen, en zoals je kan zien zijn ze gezond, dik, glanzend en in prima conditie. Je kan ook zien dat het werkelijk een modderbad is waar ze uitkomen., maar wat een festijn. Dit filmpje gaat over de mudpond van de kweker Shintaro.

Het zou prachtig zijn om een soortgelijke situatie na te bootsen hier, maar ik ben bang dat we nooit een mudpond zoals deze kunnen namaken. We kunnen gaten in de grond maken, en deze vullen met water, maar een echte mudpond, die bovendien nog de juiste kleisamenstelling heeft om de koi goed te laten ontwikkelen, dat zal iets anders zijn. Zelfs in Japan, waar de kennis optimaal is, is er ook nog veel onderscheid onder de mudponds, en de kwekers weten als geen ander waar ze zelf hun beste mudponds hebben en voor welke koi deze het beste geschikt zijn.

Een mudpond afvissen is een ogenblik van grote extase. Als ik zou moeten kiezen tussen een gans jaar naar koi kijken die in zuiver water rondzwemmen om ons te plezieren, of een dagje mudpond meemaken....ik zou op dit ogenblik twijfelen....

Begin volgend jaar verander ik mijn politiek en ga ik weer naar het Noorden. Er gaan enkele mensen mee, en ik ga even afspreken om enkele mudponds mee proberen af te vissen. Vermoedelijk zal het pas maart, april worden eer ik de volgende keer naar Japan ga.

Zelf heb ik gisteren even genoten van mijn eigen koi, die ik als tussendoortje wat diepvriesgarnaaltjes gaf. Het is acetes dat ik in pakken van 250 gram laat komen. Acetes zijn kleine garnaaltjes die vooral in de Aziatische landen gevangen worden om garnalenpasta van te maken.

Op mijn vraag om wat foto's van overkappingen door te sturen, heb ik momenteel maar 2 mails gekregen...dat kan beter. Pak je camera en stuur me wat exlusieve foto's. Bekende of onbekende overkappingen, laat maar komen. Ook wat foto's van jou overkapping Mike...

Als laatste nog even een link doorgeven van de komende veiling in Niigata, die zal gehouden worden op 7 November. Via deze link kan je het aanbod zien. Het is een pdf. file met alle aangeboden koi, met vermelding van de deelnemende kwekers.

Meer afbeeldingen

Tof en gezellig: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240