Tosai Showa - kohaku en tancho

Tosai Showa - kohaku en tancho

Waar ik nog even op terug wil komen zijn de tosai uit de nieuwe bloedlijnen van de showa van Momotaro.

Wij mochten als eerste en enigen een selectie maken uit de nieuwe bloedlijn van de showa van Momotaro. Naast de hal hing een bord met de foto's van deze oyakoi, en hier heb ik een foto van gemaakt, zodat alles een beetje duidelijker wordt.

Zoals je kan zien op de foto's zijn er in principe 4 ouderparen gebruikt voor de kweek van de nieuwe showa bloedlijn. Maeda San en Daisuke zijn ontzettend optimistisch over deze nieuwe kweek, en zij zijn er bijna 100% zeker van dat ze zeer succesrijk zal worden. In het kort gezegd, wil Maeda San de bestaande showa uit de shiro showa bloedlijn veredelen naar de body van een sanke. Op de foto zie je de inbreng van de kohaku uit de Bentley bloedlijn (foto 1 en foto 2). Waarom 2 foto's ? Vermoedelijk omdat er 2 kweeksessies genomen zijn van deze oyakoi. Op foto 3 zie je duidelijk de moeder uit de Shiro Showa bloedlijn, en de oyakoi op foto 4 herken ik niet. Voor zover mij bekend zijn de mannelijke showa uit Dainishi en of/Mako, maar verdere informatie ontbreekt mij.

Wij hebben nadien uit 3406 koi van 12-16 cm, een selectie gemaakt van 100 showa, die in november naar hier zullen komen. Het selecteren is een enorme klus, en geloof me, eenvoudig is het niet. Met de hulp van Adam (gewaardeerde werkkracht van Momotaro) en Brian Sousa (erkend koikenner) hebben we de selectie vooral toegespitst op de body en op het hi van de koi.

Naast deze 100 hebben we ook nog 21 afvallers geselecteerd die ondertussen ± 23 cm groot zijn, van de selectie voor de veiling. Dit zijn vooral Sanke, Kohaku en Tancho geworden. Waar zit het verschil in grootte in ? De kleine koi zijn binnen grootgebracht met veel koi in een beperkte vijver. De anderen zijn buiten in de mudpond grootgebracht en werden dus ook voorheen al geselecteerd.

Om je een idee te vormen op welk niveau van kwaliteit dat je dan komt, kan je stellen dat de 21 geselecteerde koi, de afvallers waren van de veiling, zodat het toch wel een hoog niveau behaald. De 100 showa zijn na de eerste selectie afgevallen, maar nog te goed bevonden voor de doorsnee koi of de budget koi. Laat ons stellen dat we hier op de treden 7 en 8 staan van de kwaliteit op een trap van 10 treden.

November komen deze koi binnen, en ik ben ontzettend benieuwd wat ze tijdens de winter gaan doen in onze verwarmde bakken. Naast de 121 tosai van Momotaro, komen er dan ook nog eens de 20 tosai shiro utsuri binnen van Omosako. Al met al een selectie om volgend jaar naar uit te kijken.

Willen jullie op dit ogenblik een optie nemen op de tosai van Momotaro, dan ben ik bereid dit te doen op de volgende manier: je mag je inschrijven op een lot van de tosai, je betaald de tosai volgens onderstaande prijsopgave en als ze volgend jaar klaar zijn om naar buiten te gaan, en hopelijk de 25-30 cm hebben bereikt, mag je een keuze doen uit de 100 koi. Afhankelijk van het aantal kopers zullen er bonnen gemaakt worden met een nummer erop. De nummer bepaalt de volgorde van kiezen.

Eenvoudig gesteld:

Bij verdeling van de koi moet je een briefje trekken met daarop een nummer die de rangorde bepaald. Indien er dus 25 mensen zijn die een optie hebben genomen op een koi, dan worden er 25 briefjes gemaakt van 1 tot 25. Trek je het nummer 13, dan mag je als dertiende persoon kiezen uit de 100 aangeboden koi.

Wat zijn de voorwaarden ?

Indien je een optie neemt, ben je er met het betalen vanaf.

Prijzen ?

Prijs van de 100 tosai: 195 euro/stuk (enkel showa, zie ook deze link)

Prijs van de 21 tosai: 345 euro/stuk (kohaku, tancho, showa en sanke) zie ook deze link en ook deze link

Deze koi blijven dus ook gratis overwinteren tot medio april.

Wij hebben de koi gezien, en wij hebben er veel vertrouwen in. Het blijft altijd een gok, maar Maeda en Daisuke zullen uiteraard heel goed weten waar ze mee bezig zijn. De echte kenners heb ik trouwens ook gesproken, en deze waren aangenaam verrast van het resultaat.

Wil je een gok of een optie nemen ? Contacteer me dan via mail, zodat verdere afspraken kunnen gemaakt worden.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240