Update 14 april 2008 Chrisal

Update 14 april 2008 Chrisal

De trend die we reeds enkele weken meten zet zich door, het aantal ziektekiemen blijft verder afnemen, al zijn de dalingen minder sterk dan voorheen omdat we bijna een optimaal resultaat bereiken. Er zal altijd een minimale aanwezigheid zijn van ziektekiemen door de verse invoer van water, alsook door de vermenigvuldiging van ziektekiemen in de darmen van de vissen en in bepaalde delen van de filters. Deze restfractie is trouwens gewenst opdat de vissen een zekere resistentie blijven opbouwen.

Aangezien we momenteel 6 weken bezig zijn worden hierna een aantal grafieken van de verschillende waterbassins getoond. Hier is telkens eenzelfde trend waarneembaar: het totaal kiemgetal houdt een stabiel niveau aan doordat de PIP bacteriën dominant worden; zowel coliformen als Aeromonas (ziektekiemen) dalen sterk; de pH wordt weinig of niet beïnvloed door het product. Bij de coliformen zien we vaak een korte stijging na toepassing van het product, doordat deze als het ware losgeweekt worden uit de filters en in het water terecht komen. Vanaf 2 weken na start met het product wordt het water qua microbiologie heel stabiel.

De volgende grafieken zijn logaritmisch, de schaal in de Y-as neemt dus sprongen in 10-voud; daardoor lijkt een daling minder sterk, maar de cijfers tonen aan dat we wel degelijk sterke dalingen bekomen in de ziektekiemen. Heel vaak meten we geen coliformen meer, maar aangezien de detectielimiet van de gebruikte meetmethode 50 CFU/ml is stellen we dit als minimumwaarde die altijd aanwezig zou kunnen zijn. Als we de evolutie van het water in de quarantainebak in een gewone grafiek plaatsen, dan zien we hoe sterk de daling in ziektekiemen is:

Conclusie:

Op basis van de microbiële resultaten is het resultaat van het gebruik van PIP PLUS vijver duidelijk:Het water krijgt een stabiele en gezonde microbiële gemeenschap; hierdoor zullen de vissen minder stress hebben en zich vooral kunnen concentreren op hun ontwikkeling (groei) in plaats van te moeten vechten tegen ziektekiemen.

Wat betreft de activiteiten van Chrisal, kan ik geen betere informatie geven dan een artikels in het nieuwsblad dat verleden week is verschenen: 'Doorbraak in strijd tegen ziekenhuisbacterie' of een interview met Robin van Chrisal op de televisie: In het Algemeen ziekenhuis van Lokeren is het aantal ziekenhuisinfecties in vergelijking met vorig jaar met 32 procent gedaald. Die daling komt er omdat er nieuwe schoonmaakproducten worden gebruikt. Een belangrijke medische vooruitgang, want elk jaar sterven in België 3000 mensen aan een ziekenhuisinfectie.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: vanaf 11.00 tot ± 16.00 uur.
Zondag: NIET OPEN OP ZONDAG 1 MAART EN 8 MAART

Overige
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-10234

sanke SA-V19-10234
Koi Evolutie

1710023

Archief 1710023