Update Chrysal 3 april 2008

Update Chrysal 3 april 2008

De proefnemingen van Chrisal zijn bijna zo goed als afgerond. De resultaten zijn verbluffend te noemen, en wij (Rini en ik) zijn ontzettend enthousiast over het produkt. De firma Chrisal heeft plichtsgetrouw hun produkt uitgetest, met de volledige toewijding van Robin en Guy. Iedere week werden stalen genomen en onderzocht, en de verbetering naar gedrag van de koi, heling van de wonden in de q-bak is fenomenaal. Ik weet niet of dit produkt op de markt wordt gebracht, want dit is aan hun, maar wij staan er 100% achter.

De staalnames van woensdag 2 april laten alweer een verbetering zien van de waterkwaliteit, zowel qua microbiologie als helderheid en pH.

Microbiologie van de stalen:

Voor alle waterstalen werd een bijkomende verbetering vastgesteld, voornamelijk op vlak van Aeromonas. De filters blijven min of meer gelijk.

Visueel is er op de groeibodems voor bacteriën niet zoveel verandering meer waarneembaar omdat de goede Bacillus van het product ondertussen dominant is in het systeem. De foto’s van vorige week zijn nog steeds representatief voor wat we deze week zien. Enkel de aantallen van de kolonies op de bodems is weer wat verminderd voor coliformen en Aeromonas. Ook in de waters waar de bio-UV lamp werd aangeschakeld blijven we de goede Bacillus terugvinden, zodat beide systemen combineerbaar blijken.

Genezing van de vissen:

Luc en Rini volgen nauwgelet de genezing op van de vissen in het quarantainebad; daarbij wordt een versnelde genezing van de wonden opgemerkt, al is dat iets dat over een langere periode loopt.

Conclusie:

Er kan zeker gesteld worden dat alle waters en filters een goede tot zeer goede kwaliteit hebben met een lage infectiedruk van Aeromonas of andere ziektekiemen. Ondanks de zeer zware belasting van het quarantainewater door de zieke vissen (= constante bron van Aeromonas) blijft dat water ook stabiel goed (komende van zeer slecht 4 weken geleden). Een bijkomende verbetering wordt moeilijk de komende weken omdat het water nu reeds optimaal is.

Wij kunnen er alleen maar aan toevoegen: bedankt Chrisal....

Dit is totaal wat anders dan de "zo geroemde" vitalisers...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240