Update Taniguchi sanke

Update Taniguchi sanke

Gisteren even wat tijd genomen om de Taniguchi sanke te bowlen. De eigenaars wonen gewoonlijk een heel eind weg, en op deze manier kan ik ze ook even laten zien, terwijl ik de tijd neem om ze te controleren.

Bekijk even het filmpje en zeg zelf wat je er van vind ?

Ik vind Taniguchi koi een mooi alternatief voor de Momotaro koi of de Sakai FF koi. Als ik deze bowl bekijk, dan kan ik alleen maar glimlachen, en dat zeg ik niet zomaar. Ik heb een bijzonder goed gevoel als ik deze kleurenpracht kan bekijken.

Ze hebben misschien niet de grandeur van een Momotaro koi die misschien 30% zwaarder is, maar ze geven toch een verfijnde uitstraling, waarbij de kleurverdeling zeer fraai oogt. Zelf heb ik een groot zwak voor het jonge beni dat zeer stabiel aanwezig is.

Niet vergeten dat dit toch koi zijn van 52-57 cm, wat helemaal niet zo klein is voor jonge nisai, dat wordt wel eens vergeten, en als je ziet waar ze van komen dan kan ik alleen maar tevreden zijn.

Dit zijn de 6 overgebleven koi van de 22 selectie van eind vorig jaar, en er zitten nog 2 sanke in Japan om door te groeien naar Sansai. Dat wordt ook nog interessant om op te volgen.

Er waren weinig verliezen, en er waren redelijk veel vrouwelijke koi. Dit jaar heb ik de keuze laten vallen op een nieuwe reeks kohaku, toevallig ook 22 stuks. Ik hoop daar hetzelfde succes mee te hebben als met de sanke van vorig jaar.

Waka, Taka en Nadshiko waren de ouderdieren, en komen allen uit de stal van Sakai FF. Als je de huidige selectie van nu bekijkt zie je daar toch ook veel 3 staps patronen terug verschijnen die je bij de ouderdieren ook terugvind.

Het duurt enkele maanden voor de eerste update, en als die positief is, brengt dat weer veel plezier. Als het tegenvalt, moet je even slikken en doorgaan, maar over het algemeen heb ik hier goede ervaringen mee. Duimen dan maar...

Te koop aangeboden

Er is me ook gevraagd om een quarantaine bak aan te bieden via dit medium, wat ik dan ook graag even doe. Het gaat over een Q-bak van 265 x 110 x 80 cm of een dikke 2 kuub, voorzien van filterruimte. (zie bijhorende foto's)

Wie interesse heeft kan me even contacteren en dan breng ik je in contact met de verkopers, zodat je het financiële gedeelte met hen kan afwerken. De Q-bak bevind zich in de regio Turnhout.

DENK ERAAN: IK BEN VANDAAG NIET GEOPEND ik ben er even vantussen met mijn kleinkinderen

Meer afbeeldingen

Update Taniguchi sanke: afbeelding 1
Update Taniguchi sanke: afbeelding 2
Update Taniguchi sanke: afbeelding 3
Update Taniguchi sanke: afbeelding 4
Update Taniguchi sanke: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240