Updates enkele Momotaro

Updates enkele Momotaro

Terwijl ik in Japan was kreeg ik ontzettend veel updates van koi aan.

Ik ben er bijzonder blij mee, maar laat het voortaan niet meer tijdens mijn Japanreis zijn, want dan heb ik het al zo druk…

Je kan dus in de loop van de volgende weken enkele updates verwachten die ik nu probeer te sorteren en te verwerken.

Waar ik al lang naar uitkeek was de Momotaro showa 1110002.. Dit is ook de serie waar de sanke vandaan kwam die de koi-idol trofee heeft gewonnen, en waardoor de koper (Arie) gratis naar Japan is kunnen gaan.

Dit is het laatste filmpje dat ik gezien heb van deze sanke, en dateert van juli 2013. Deze ganse serie van 1110001 tot 1110012 heeft het behoorlijk gedaan, en volgens mij zwemmen er overal nog van deze serie rond. Wie nog een koi uit deze serie heeft zou me moeten contacteren, want updates van de andere koi uit deze serie zijn zeker interesant om te vergelijken.

De laatste 2 van deze serie heb ik dit jaar laten gaan, en dat waren:

sanke 1110007

sanke 1110004

Als je niet weet of je koi daartoe behoort als je de codenummer vergeten bent, klik dan gewoon in de zoekfunctie op de site de code 1110001 tot en met 1110012 in om te weten of je uit deze serie een koi hebt.

Een filmpje van aankoop mag niet ontbreken.

Dit was de mail van Jack.

‘Showa 1110002 ,zwemt hier nu 4 jaar meen ik. En de enigste die dit jaar geen centimeter in de lengte gepakt heeft. Net over de 80 cm, weet het niet precies maar de bowl is 80 en daar kan ze net niet goed recht in. Maakt ook niet uit , het word een pittige dame die dit jaar duidelijk aan de structuur van het hoofd gewerkt heeft.

Word echt fors , als de body hiermee in evenwicht komt is het een pittige tante zullen we maar zeggen. Huid is goed , sumi blijft toenemen , langzaam komt het op steeds meer plaatsen boven. Beni is lekker dik, geen sec-hi te zien.

Dankbare vijver vis , die langzaam naar zijn finish moment toe werkt. Patroon zal niet iedereen aanspreken , maar dat blijft toch persoonlijk. Als ik het sumi zie, kan het niet zwart genoeg worden !

Waar ik echter nog veel meer plezier in beleef is de ontwikkeling van deze kohaku die op aanvraag van Jack gekocht werd op de veiling van april 2014, toen tosai. Ik zet hier de filmpjes van de ontwikkeling eventjes op een rij.

Bij aankoop april 2014

5 maanden later, september 2014

oktober 2015

De commentaar van Jack:

Hoi Luc, De TM Kohaku up date ! 65 cm groot nu , kijk eens naar die body en vooral het hoofd ! Massieve dame word het, zoveel is wel duidelijk. Huidkwaliteit is echt mooi. Ga er geen verhaal van maken , kijk maar goed naar het filmpje !

Wie zegt dat tosai op een auction geen goede resultaten geeft ?!

Gr.Jack

Beide fantastische koi om te zien, en ik ga begin volgend jaar zeker op zoek naar dit soort tosai. Het spijtige is dat dit prijstechnisch vrij dure tosai zijn, en dat kan ik helaas niet veranderen.

Bedankt Jack voor dit prachtige resultaat, en dit bewijst eens te meer dat de kennis van vijveren ook niet onbelangrijk is.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml