Hoe kan je een product controleren

Hoe kan je een product controleren

Veel producten die in de vijver gebruikt worden zijn onmeetbare, dikwijls niet controleerbaar, en kosten meestal ook nog veel geld.

Hoeveel bacteriën, waterverbeteraars en andere produkten er jaarlijks verkocht worden is volgens mij niet in te schatten, maar het moet over serieuze bedragen gaan.

Werkt het ook ?

Ik denk dat we dikwijls zeggen dat het werkt, omdat het veel geld gekost heeft en dat het in onze gedachtengang MOET werken. Er wordt zoveel gezeverd over toevoeging van bacteriën en of andere produkten, maar eerlijk gezegd, ik merk er zelden iets van , en wat ik niet kan zien kan ik moeilijk geloven, noem me maar een ongelovige thomas, ik kan er mee leven.

Ik had echter wel een manier gevonden om een product uit te testen, zodat ik wel degelijk de uitkomst zou kunnen meten. Een klant had zijn water laten testen door Rob Heijmans door middel van een wateranalyse. (op mijn aanraden trouwens)

Het resultaat kan je lezen in dit beknopt verslag, (origineel verslag is ter beschikking. Ik ze de belangrijkste resultaten hier even op een rijtje.

Bevindingen wateranalyse op 02-09-2015

Totaal koloniegetal: 17400 (kve/ml)

Enterobacteriën: 1400

Pseudomaden/Aeromaden: 9400

Schimmels en gisten: 900

Onderaan de lijst op de foto zie je de richtlijnen hoe je water in principe zou moeten zijn. Er wordt ook gezegd welke behandeling ideaal is voor je vijver, en dit blijkt met koi enzymen te zijn.

Nu weet ik dat koi enzymen nuttig werk doen, vermits ik dit zelf indertijd met Rini Groothuis heb ontwikkeld, maar ik moest het toch op de één of andere manier moeten kunnen controleren nietwaar ?

Dit is wat ik in gedachten had !

Ik vroeg mijn klant om na de behandeling het water opnieuw voor analyse aan te melden, maar dan met de kleine leugen dat het water was dat in opdracht van mij uit één van mijn vijvers werd opgestuurd.

Het onderzoek kon dus onmogelijk weten dat het water ook uit de vijver van mijn klant kwam, maar dan na de behandeling met de koi enzymen.

Dit was de wateranalyse op 5-10-2015 van dezelfde vijver:

Totaal koloniegetal: 560 (kve/ml)

Enterobacteriën: <100

Pseudomaden/Aeromaden: 320

Schimmels en gisten: 100

Een opmerkelijk resultaat dat tevoorschijn kwam, en voor mij het bewijs dat de koi enzymen wel daadwerkelijk hun werk doen.

Zonder dat het instituut voor wateronderzoek wist waar het water vandaan kwam hebben ze 2 onafhankelijke analyses gedaan van hetzelde water, waarvan de 2de analyse na behandeling met koi enzymen.

Het is geen goedkoop product, maar het bewijst hier gelukkig dat het werkt. Vooral de vermindering van de Pseudomaden en de Aeromaden is een sterke troef. Het product is geen geneesmiddel, maar meer een voorbehoedsmiddel dat deze schadelijke bacteriën de mond snoert.

Deze bacteriën zijn vooral de veroorzakers van de openstaande schubben en de zware ontstekingen die kunnen leiden tot de wonden die moeilijk kunnen behandeld worden, tenzij met de juiste antibiotica.

Als de infectie begint toe te slaan is het gewoonlijk al te laat. Indien er mensen zijn die meer informatie wensen over het product of hoe ze het kunnen bestellen, mogen me altijd contacteren.

Om je een idee te geven over de kosten. Dit is gebaseerd op een 10 kuubs vijver. Je hebt 40 ml per kuub nodig gedurende 10 dagen. Dit komt neer op 400 ml per dag of 4 liter op 10 dagen. Een bus van 5 liter kost 79 euro.

Er wordt aangeraden om Daarna een wekelijkse dosering van 40 ml per kubiek te hanteren.

Als je alles bij elkaar telt, is het vrij goedkoop en is het een product dat ook werkelijk doet wat het zegt. Ik ga het in de loop van de week weer bestellen, want mijn bestaande voorraad is op, maar je kan me altijd contacteren om een bestelling te plaatsen.

Bij A2 koi wordt het aangeboden voor 79.95 euro en bij bol.com voor 89.95 euro. Ik zal het aanbieden voor 69.95 om mijn klanten een plezier te doen. Bestel het tijdig...

Bestel via mijn verkoopsite www.koiroyal.be

Meer afbeeldingen

Hoe kan je een product controleren: afbeelding 1
Hoe kan je een product controleren: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137