Verzorging van koi

Verzorging van koi

Er wordt nogal eens naar een produkt gevraagd om een koi in slaap te doen, zodat je deze kan verzorgen.

Voor leken, een vervelend gegeven, voor mensen die regelmatig koi moeten verzorgen een must. Als je veel koi hebt, ontkom je er niet aan, en moet je af en toe ingrijpen. Uit ervaring weten wij ondertussen wat het beste is om de koi te laten inslapen. Dit is gebaseerd op de gebruiksvriendelijkheid ten opzichte van de koi.

In de meeste gevallen gebruikten wij "benzocaine" om een koi in slaap te krijgen. Helaas heb je hier een voorschrift van de betreffende visarts voor nodig, en in Nederland is het al helemaal niet te krijgen. Op een bepaald moment komen wij in contact met Sam Gibbs, die zich specialiseert in wondverzorging bij koi. Wij hebben een zeer hoge pet op van Sam, en op dit ogenblik wordt hij na Maarten Lammens voor de algemene verzorging, onze eerste man voor het verzorgen van de wondjes van de koi.

Het geduld en de kennis die Sam heeft opgebouwd in England, kan je zeker gebruiken. Ik kan hier wel een hoofdstuk aan wijden, maar je kan zelf best een kijkje nemen op zijn website voor verdere informatie: www.koiservice.nl. Wij kunnen alleen maar zeggen dat we zeer onder de indruk zijn, van de "ruime tijd" die Sam neemt voor het verzorgen van de koi, maar ook de betrokkenheid bij het verzorgen van de koi is heel belangrijk.

Via Sam hebben we een produkt leren kennen, dat wij beiden (Rini en ik) ontzettend koivriendelijk vinden, namelijk 2-Phenoxyethanol. De koi gaan rustig in slaap en tijdens hun slaap, slaan ze niet met de staart of worden ze niet onrustig. Dit is zowat het beste wat we al geprobeerd hebben, en bovendien geeft het een goed gevoel. Normaal neem ik en bowl met 50 l. water en doe er ongeveer 3 of 4 dopjes in. Ik moet toch eens een juiste maat leren nemen, en zal dit volgende keer zeker doen.

Ik heb dan ook een voorraad van 2-Phenoxyethanol ingekocht. Als jullie nu van dit produkt willen inkopen, dan kan je dit nu nog doen. Altijd makkelijk om als reserve in je koi apotheekkast bij de hand te hebben.

Je moet het me wel even laten weten als je het wil bestellen...

1 liter kost 50 euro (± 20-30 behandelingen)

1/2 liter kost 30 euro ( ± 10-15 behandelingen)

Ik heb ook een data savety sheet erbij gevoegd.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240