Vis en Folklorefeesten Mariekerke

Vis en Folklorefeesten Mariekerke

Het moet niet altijd over koi gaan, maar het heeft wel met vis te maken.

Mariekerke is befaamd om zijn palingfeesten en folklorefeesten. Het is folklore ten voeten uit in de originele versie, zonder poespas, zoals het vroeger was. Sedert enkele jaren gaan we hier naartoe, niet alleen om de feesten, maar vooral voor het prachtige landschap, de nostalgie van vroeger, de ongeëvenaarde fietspaden en de sfeer van vroeger. Tja, ik ben al wat ouder, en als ik de sfeer van vroeger kan opsnuiven, dan komt er toch iets naar boven.

Het Scheldeland ademt al deze verlangens uit. Hou je van fietsen en hou je van rust, geniet je van de veerboten en hou je van de sfeer van vroeger, of weet je niet wat dit is, neem je wagen, bind er je fietsen op en rij naar het Scheldeland. Wij parkeren altijd voor de brug naar Temse, en volgen de schelderoute richting Mariekerke waar de folklorefeesten plaatsvinden. Daar aangekomen kan je genieten van al het lekkers dat je aangeboden wordt. Verse vissoep met verse grijze garnaaltjes, haring met ajuinsuis op de barbecue, rijstpap op grootmoeders wijze, verse kabeljauw, paling in het groen, kersen zo groot als appels, overheerlijke scampi's en alles wat maar met vis te maken heeft. Overal staan er grote pannen met Paëlla en andere heerlijkheden te sudderen. Het is vooral de sfeer die het hem doet, en het eten is meegenomen. Laat je dan verleiden om de fietsroute te vervolgen en te genieten van de mooiste fietsroute van België.

Doe mee aan de wedstrijd van Nishikigoi Symfonie. Hoeveel boeken zal Rini verkopen tijdens de show van Arcen (lees hier verder. Volg de stand op deze link.

sfeerfilmpje-01

sfeerfilmpje-02

sfeerfilmpje-03

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240