Voorbereidingen voor de lente

Voorbereidingen voor de lente

Ik besloot om de quarantainebakken zuiver te maken en klaar te maken voor gebruik.

Ik schoot mijn botten aan (botten = laarzen), nam de hogedrukspuit en in gezelschap van de eerste voorjaarszon begon ik optimistisch te poetsen. Viel me dat eventjes tegen…

Binnen de kortste keren ging de zon onder, stond het water in mijn botten, kreeg ik de verpulverde waterdruppels van de hogedrukspuit over mijn lijf, en loeide de koude wind door mijn klederen. Het was koud, nee ijskoud. Tot s’nachts had ik er last van, en de meeste mensen die me kennen weten dat ik het niet snel koud heb.

In ieder geval gaan we morgen verder met het installeren van deze 3 bakken met een totale inhoud van ± 12 kuub. Wat is nu de bedoeling. De bedoeling is dat ik deze 3 bakken onderling met elkaar verbind. Dan sluit ik de slang van de warmtepompinstallatie aan op deze bakken, en ik kan heel eenvoudig een egale temperatuur houden van 18° of meer houden als ik dat wil. Tevens zal ik hier een groenzone van maken om koi in het groene sopje te laten rondzwemmen, het befaamde Ben's bakje.

Waarom deze moeilijke constructie. Heel eenvoudig, het voordeel is dat ik geen drie afzonderlijke pompen hoef te laten draaien en dat ik geen drie afzonderlijke warmtesystemen hoef te installeren. Nadeel is dat ik alle koi in hetzelfde water heb zitten, maar daar heb ik zelf geen problemen mee.

Om de tijd wat op te vullen heb ik wat filmpjes gemaakt van die zalige tosai. Ze vliegen in het rond alsof ze in het aards paradijs zijn terechtgekomen. Ze worden nu iedere dag beter en beter, en hun kleur begint bij te trekken. Een mooie selectie, voor herhaling vatbaar. Bekijk deze filmpjes om je te vergewissen: hun eerste maaltijd is een succes, en voor de filmliefhebbers hier nog een filmpje.

De vijver van de kohaku van Matsue en de showa van Dainishi doet het meer dan behoorlijk. Zij het wat rustiger.

Als ik toch film, vergeet ik niet een filmpje te maken van de grote vijver met de koi die vooral bevolkt is door de koi die verkocht zijn, en die ongeduldig wachten op hun vertrek naar hun eindbestemming. Het doet goed om ze relaxed te zien rondzwemmen.

Voor mensen die interkoi arendonk niet kennen: Wij hebben 3 grote vijvers van 40 kuub ter beschikking en 5 vijvers van 15 kuub. Bovendien een groeivijver van 50 kuub die op een constante temperatuur staat van 26° en buiten is gelegen, heel belangrijk...voor de algengroei. Nu komt er dus een gecombineerd systeem van 12 kuub bij, wat het totaal op een 265 kuub brengt, en met een niet te grote bezetting. Van deze systemen wordt er 150 kuub op een constante temperatuur gehouden het gehele jaar door.

Nog niet bij ons geweest ? Dan wordt het tijd...

Bovendien ben ik nu zondag open van 9.00 uur tot 14.00 uur voor mensen die op een zaterdag niet kunnen komen.

Morgen gaan we dus verder met de werken.

Nog een nieuwtje...Mijn zoon is ondertussen 1 jaar bezig. Als je toch naar Arendonk komt, spring er eventjes binnen...

Meer afbeeldingen

Voorbereidingen voor de lente: afbeelding 1
Voorbereidingen voor de lente: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: vanaf 11.00 tot ± 16.00 uur.
Zondag: NIET OPEN OP ZONDAG 1 MAART EN 8 MAART

Overige
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-10234

sanke SA-V19-10234
Koi Evolutie

1710023

Archief 1710023