We hebben er veel verftrouwen in

We hebben er veel verftrouwen in

Nog 29 azukari's zijn gisteren naar hun winterverblijf vertrokken. Na alle koi gefotografeerd te hebben en gemeten, was het zover.

De eerste 21 hadden verleden week de weg vrijgemaakt, en nu kwam de rest aan de beurt. In totaal zijn er nu 50 tosai in de azukari vijver op ± 50 m³. De 2 azukari koi die nog bij Rini zwemmen zullen in de loop van deze week nog overgebracht worden.

De vijver zal vanaf volgende week opgewarmd worden naar 23°, voorlopig de door ons gewenste temperatuur. Rini en ik hebben er nog serieus over nagedacht wat de ideale temperatuur is om koi het best te laten ontwikkelen, maar we zijn er nog niet uit. Verder onderzoek door Rini zal bepalen wat we gaan doen.

De gemiddelde groei tijdens de zomer was niet slecht, alhoewel ook niet spectaculair te noemen. Een gemiddelde van 5 cm kunnen we als maatstaf aannemen, met wat uitschieters van 8 cm, buiten de veilingvissen die in februari aangekocht werden (7 stuks). Deze zijn van ± 33 naar ± 50 cm gegroeid en maken een spectaculaire ontwikkeling door. Een van deze koi ziet er op dit moment reeds uit als een echte nisai. Niet alleen is zijn lengte 49 cm, maar zijn body is gewoon niet te schatten. Je ziet haar op één van de foto's als de koi in scholen zwemmen. Het is de koi met een speervormige tekenig op het hoofd. Hou deze in het oog, ik verwacht deze boven de 60 cm volgend voorjaar.

De azukari vijver gaf ons een geweldig goed gevoel en we hebben er dan ook alle vertrouwen in dat het goed gaat. Het water zag er perfect uit. Een prachtige groene tint en toch helder water. Per week wordt telkens 15% ververst en dit 4 maal, zodat 60% per week waterverversing uitgevoerd wordt. We bouwen het voedersysteem langzaam op naar 3%, maar wel afhankelijk naar het gedrag van de koi.

De waterwaardes waren bijna top. Ammoniak en nitriet niet aanwezig, nitraat nog iets aan de hoge kant, tussen de 15-20 mg. GH was 8 en de KH was 3, deze zou nog naar de 5 moeten gaan om beter te bufferen. Met andere woorden, ideale omstandigheden, en onze verwachtingen liggen dan ook zeer hoog, laat ons hopen niet te hoog.

Ik was eerst niet zo onder de indruk van een glaswand in de vijver, maar ik was nu toch wel echt gecharmeerd om de koi zo voorbij te zien zwemmen. Indrukwekkend hoor, die hoge ruggen, witte lijven met rood en zwart. Zo zie je maar dat je niet te snel vooroordelen moet hebben.

Aan al diegenen onder U die eigenaar geworden zijn van een azukari...wij zijn benieuwd naar het resultaat. We houden u in ieder geval opde hoogte.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240